Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, Özgür Gündem gazetesinin kapatılması ve çalışanlarının göz altına alınmasını protesto etmek isterken göz altına alınan ve dün itibariyle serbest bırakılan 13 kişi ile ilgili  Halkevi’nde bir araya geldi. Çeşitli parti ve kurumların destek için bulunduğu açıklamayı Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına Emre Soyaslan yaptı.

Özgür gündem gazetesinin kapatılmasını, gazete yönetici ve çalışanlarının göz altına alınmasını protesto etmek isterken 18 Ağustos’ta 13 kişinin göz altına alındığını hatırlatan Soyaslan, 13 kişinin yürüyüş yapmadıklarını, slogan atmadıklarını buna rağmen göz altına alındıklarını söyledi. Evlerin aranırken tarumar edildiğini anlatan Soyaslan, “Tehdit vardı, hiç gerekli olmadığı halde ev aramaları var. Yine göz altına alınan 13 kişiyi suçlamaya gerekçe yapılabilecek delil, belge, bilgi yoktu. Suç yaratma çabası yetersiz kalınca itibarsızlaştırma yoluna gidildi” dedi.

“MAKSATLI HABERLERİN GÖLGESİNDE GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI”
Yapılan aramalarda bir kişinin evinde 4 adet 1 doların bulunduğunu ifade eden Soyaslan, “İkisi sahteydi ama sahte olmayanlar itibarsızlaştırma çabalarında işe yarayabilirdi. Ailenin küçük çocuğunun, bir düğünde saçılan dolarlardan topladığı ve annesinin çocuk için anı olarak sakladığı bir dolarlar, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve bazı haber ajansları işbirliği ile ulusal ve yerel gazetelere ve haber sitelerine servis edildi. Suç delili olmaksızın servis edilen maksatlı haberlerin gölgesinde gözaltı süresi uzatıldı” şeklinde konuştu.

Gözaltına alınanların 8 günün sonunda savcılıkça serbest bırakıldığını söyleyen Soyaslan, insan hak ve özgürlüklerinin OHAL bahane edilerek ortadan kaldırılamayacağını savundu.
 
Editör: TE Bilişim