AK Parti İnsan Haklarından sorumlu Eskişehir il başkan yardımcısı  Eyüp Dokuzlar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada insan hakları gününün barış ve huzur getirmesini istedi.
Türkiye’de AK Parti ile insan hakları ilgili alandlarda bir çok reformlar gerçekleştirildiğini belirten Dokuzlar, “Eğitimde özgürlüğün sınırları genişletilmiş, farklı katsayı uygulamalarına son verilmiştir. Kadın haklarını güçlendiren, kadınlara yönelik pozitif ayrıcalıklar sunulmuştur. Azınlıklara yönelik ciddi politikalar geliştirilmiştir. Yargıda gerçekleştirilen reformlarla, adli ve hızlı yargılamaya yönelik iyileştirmeler sağlanmış, din ve inanç özgürlüğüne güvence getirilmiştir” dedi.
Komşularda meydana gelen savaşlardan kaçan insanların  yaralarını sarmak için seferber olduğunu vurgulayan Dokuzlar şunları söyledi:
“Evlerini ve ülkelerini terk etmek zorunda kalan, Suriyeli ve Iraklı mültecilere açık kapı bırakarak, bu durumu seyreden dünya ülkelerine adeta insanlık dersi vermiştir.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü tüm insanlar için barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Yıllardır Ortadoğu’da ve diğer ülkelerde, bugünlerde özellikle Halep’te yaşanan insanlık dıramının son bulmasını ve tüm dünya mültecilerinin güvenli ve insani koşullarda yaşama kavuşmasını diliyoruz. Terörden kaynaklanan İnsan Hakları ihlallerinin son bulduğu, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve İnsan Hakları değerlerinin tam manasıyla yaşandığı günlerin temennisiyle, Dünya İnsan Hakları günün kutlarım.”
 
Editör: TE Bilişim