Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grubu, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi ve kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için iktidar-muhalefet ayrımı gözetmeksizin çalışmak adına meclis başkanına dilekçe verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grubu, kadına yönelik şiddete karşı birleşme ve etkin bir şekilde çalışma komisyonlarının kurulması için 26. Dönem Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a dilekçe verdi. Dilekçede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel’in yanı sıra tüm milletvekillerinin imzası yer aldı. Dilekçede; 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe giren “İstanbul Sözleşmesi”nin yaptırım gücünün etkin bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiği ve toplumun bilinçlenmesi, kadınların uğradığı sosyal, siyasi, ekonomik ve manevi baskıların ortadan kalkması için yapılması gerekli çalışmalar hakkında öneriler yer alıyor.

11 MADDE UYGULANSIN

Dilekçede, kadına yönelen şiddetin ortadan kaldırılması için iktidar, muhalefet ve ilgili sivil toplum örgütlerinin ortak ve kararlı bir şekilde mücadele etmesi gerektiği belirtiliyor. CHP TBMM Grubu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi açısından önemli bir kilometre taşı olan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Meclis Başkanına sunulan dilekçede İstanbul Sözleşmesi’nin maddelerinin etkin bir şekilde uygulanması gerektiği haricinde 11 madde bulunuyor. Bu doğrultuda ilk olarak, 26. Yasama Dönemi’nde TBMM’de atılacak kararlı ilk adımın; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun adının “Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu” olarak değiştirilmesi gerektiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim