12 yıldır Eskişehir 2. Noterliğinde görevini sürdüren Mehmet Çelikbilek, Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekilli Aday Adayı olduğunu bir basın toplantısıyla duyurdu. Yoğun bir ilgi gören toplantıya, Günyüzülüler Derneği Başkanı Engin Çopar’ın yanı sıra Mehmet Çelikbilek’in oğlu Recep Tayyib Çelikbilek ve birçok akrabası da katıldı.

Noterlik mesleği ile her alanda insanlarla iç içe olduğunu ve her türlü soruna, konuya hakim olduğunu belirterek milletvekilli olursa yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde olacağını vurgulayan Çelikbilek, “Nasip olur da milletvekilli olarak Eskişehir’i Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edersem her hafta Eskişehir’e geleceğim. Ve her gelişimde bir ilçenin sorunlarını dinleyip   TBMM’ye taşıyacağım” dedi.

 

MEHMET ÇELİKBİLEK KİMDİR

13.05.1950   Doğray Köyünde   ailenin ilk erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Gecek yaylasında 1964 yılında bitirdi. Ortaokulu Sivrihisar Endüstri Meslek Lisesi’nde (Yenice Mahallesin deki Tenekeli Mektep”de) Ortaokulu 1967 yılında bitirdi. Polatlı lisesinde tahsiline devam ederek; 1971 yılında mezun oldu. Ortaokul ve lise yıllarında babasının yanında çiftçilik yaptı.
1972 Yılında Önce İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kaydını yaptırıp, ilk bir ay okuduktan sonra aynı yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydını yaptırarak Üniversite hayatına Ankara’da devam etti. 1977 Yılında Hukuk Fakültesini bitirdi. Fakültede devam mecburiyeti olmaması nedeniyle Ankara’da değişik ilkokullarda vekil öğretmenlik ve Ortaokulda dışarıdan ücretli olarak ders vererek eğitime katkıda bulundu.   

Mezun olduktan sonra; aynı yıl Avukatlık Stajına başladı, bu sırada Hâkimlik imtihanına girerek, imtihan neticesinde Hâkimlik Stajını Ankara Adliyesinde devam etti ve stajın son 6 ayını da Yargıtay 1. Ceza dairesinde Tetkik Hakimi olarak tamamladı, 1979 yılında Hatay Sorgu Hakimi olarak Hakimlik görevine başladı.  

 1984 yılında hâkimlikten ayrılarak, Yozgat ili Sarıkaya ilçesinde Avukatlık Mesleğine başladı. Askerlik dönüşü Adalet Bakanlığından Noterlik belgesini alması nedeniyle, Avukatlık mesleğini noktalayarak, 15 Şubat 1986 tarihinde Hacıbektaş ilçesinde Noterlik mesleğine başladı.
Sırası ile Ankara ili, Nallıhan ilçesi, Bursa Karacabey 1. Noterliği, Afyonkarahisar 2. Noterliği ve 2.Haziran.2003 tarihinden beri halen Eskişehir 2. Noterliğinde görevini sürdürmektedir.
2015 Yılında yapılacak Genel Seçimler nedeniyle AK PARTİ Milletvekili Aday Adaylığını açıklayarak siyasete fiilen başlamış bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim