Eskişehir AK Parti Milletvekili Salih Koca 7 Haziran genel seçimlerinden sonra ilk kez basın mensupları ile bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eskişehir’de demokratik bir seçim gerçekleştirildiğini ve bunun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan, seçimde görev alan herkese teşekkür ederek değerlendirmesine başlayan Milletvekili Koca, “Özellikle teşkilattaki arkadaşlarımız ellerinden geldiğince katkı vermeye çalıştı, onlara da teşekkür ediyorum” dedi.  Seçim sonuçlarını değerlendirerek açıklamasını sürdüren Milletvekili Koca, şunları kaydetti: “Seçim sonuçları Eskişehir’de bizim beklediğimiz ya da arzu ettiğimiz bir sonuç değildi. Türkiye genelinde maalesef oy oranlarımızda düşüş yaşandı. Türkiye genelinde yüzde 9 Eskişehir’de ise yüzde 7.5 civarında bir düşüş yaşadık. 2011 seçimlerinde Türkiye ortalamasının 5,5 puan altındaydık bu seçimde ise 3.8 civarında altındayız. Bizi üzen milletvekili sayımızın düşmesi oldu ama millete küsmek ya da laf söylemek olmaz. Yüksek bir katılımla seçimler gerçekleştirildi, millet kararını verdi, bize düşen de bu karara saygı duymaktır. “

SANDIKTAN KOALİSYON MESAJI ÇIKTI

Seçim sonuçlarının parti açısından nedenlerini araştırdıklarını ve eksikliklerini gidererek yollarına devam edeceklerini belirten Milletvekili Salih Koca, şöyle konuştu: “Bu sonuç AK Parti için hezimet değildir. AK Parti, Türkiye’nin umudu olmaya devam ediyor. Halk yönetme yetkisini yine AK Parti’ye vermiş durumda. Bununla birlikte sandıktan koalisyon mesajı çıktı, bir koalisyon hükümeti kurulması sonucu çıktı. Başbakan da seçim sonrasında yaptığı konuşmalarda hep uzlaşı üzerinde durdu ‘Kırmızı çizgilerimiz yok’ dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu görevlendirdiğinde koalisyon çalışmaları başlayacak. Milletin mesajını alarak ilkelerimiz doğrultusunda yeni koalisyon hükümetini kurmak istiyoruz. Ülkenin hükümete en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz, ‘Şununla yapmam bununla yapmam, şöyle olsun böyle olsun’ türünden tehditler bu millete sökmez. Çünkü millet kararını verdi. AK Parti de en başından beri süreci olgunlukla yürütüyor. İki koalisyon üzerinde duruluyor AK Parti tabanı MHP ile koalisyon kurulmasına daha sıcak bakıyor ancak bu; CHP ile koalisyon kurulmayacağı anlamına gelmiyor. MHP ve CHP ile görüşülerek onların talepleri alınacak ve bu doğrultuda genel merkezimiz karar vererek, inşallah hükümet kurulacak.”

HERKES KENDİNİ SORGULAMALI

Milletvekili Salih Koca seçim sonrasında il örgütünde bir değişiklik yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı: “Kısa zamanda kongre yok, şu anda teşkilatlarla ilgili herhangi bir şey söz konusu değil, böyle bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Seçim sonuçları değerlendirmesinde herkesin sorumluluğu vardır, biz bunu bir aile olarak değerlendiririz, hepimiz bundan sorumluyuz yine bütünlük içinde hatalarımızı araştıracağız. Bir aile gibi değerlendirmelerimiz yapıp, sorunları tespit ediyoruz, sorunu kişilere indirgemiyoruz, bizim teşkilatlarımızı verilen görevleri yerine getiriler, elbette hepimizin eksiklikleri hataları olabilir. Herkes kendini sorgulamalıdır, bir başkasını sorgulamak başkasının hakkı değil herkes kendine baktığında daha olgun ve doğdur sonuçlara ulaşabiliriz. Seçim sonucunda hep taşın altına elini koyanların değil, arazide olmayıp oturdukları yerden konuşanlar daha çok olur biz buna itimat etmeyiz biz sorumluluk almış bunun gereğini yerine getirmiş arkadaşlarımızın değerlendirmelerini ciddiye alırız.”

EVET PROJELERDE GECİKME OLDU AMA GERİ ADIM YOK

Bu aşamada erken seçimin doğru olmadığını düşündüğünü aktaran Milletvekili Koca, “Ben bu aşamada yeni bir hükümetin doğru olacağını, erken seçimin çözüm olmayacağını düşünüyorum, ama tabi yarın da seçim olsa biz her zaman seçime hazırız” diye konuştu. AK Parti hükümetinin Eskişehir’degerçekleştireceği  projelerde bir geri adımın söz konusu olmadığını belirten Milletvekili Koca, şu ifadeleri kullandı: “Başladığımız ve yapacak olduğumuz projelerde hiçbir geri adım yok, evet gecikmelerimiz oldu bunu kabul ediyorum. Bir çok proje prosedürleri bekliyor, bizim elimizde olmayan durumlar var, 1 yıldan bu yana ihaledeki aksaklıklar mahkeme vs derken süreç çok uzuyor. Hizmetler aynı hızla devam edecek, hemşerilerimize hizmete devam edeceğiz, verdikleri destek için de tüm Eskişehirlilere şükranlarımızı sunuyoruz, bu şehre hizmet etme görevimiz var, bu görevin sorumluluğu ile hizmete devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim