Saadet Partisi Eskişehir il sekreteri Yaşar Şaylısoy yapılan yeni Anayasa çalışmalarına değinerek yeni anayasanın insan hakları, din ve vicdan hürriyetini tam anlamıyla teminat altına alınmasını ve Milli bir Anayasa olmasını istedi.

Başta hükümet partisi olmak üzere son seçimden beri 4 partinin seçmene yeni bir Anayasa vaadinde bulunduğunu hatırlatan SP İl Sekreteri Yaşar Şaylısoy, “Yeni bir anayasa yapılmasını samimi olarak istiyorlarsa mevcut sistem ve uygulamalar yönelik bir takım değişiklikler getirilmesine ihtiyaç vardır. Toplumu kucaklamak; temel insan hak ve özgürlüklerinin teminat alına alınması demektir.  Halkı suçlu gösterecek baskı altına alacak kavramlara yer verilmemelidir. Milletin derdine derman olabilecek bir anayasa oluşturabilmek için hukukçu, din görevlisi, sosyolog, psikolog gibi meslek gurubundan insanın görüşleri alınmalıdır” dedi.

Bazı partilerin kendi kişisel yaklaşımlarını ve dayatmalarını toplumun arzusu gibi takdim etmelerin de anlamı olmadığını belirten Şaylısoy, Saadet Partisi olarak daha önce yapılacak Anayasa değişikliği için bir paket hazırlayıp TBMM’ne sunduklarını hatırlatarak parti olarak üzerine düşecek görevi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim