AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan yaptığı açıklamada Odunpazarı Belediyesi'nin  Mehmet Gedik İlk Okulu'nda yapılacak yeni derslikler ve Hızır Bey Ortaokulu’nda yapılacak yenileme çalışmalarını engellediğini iddia etti. Doğan'ın açıklaması şöyle;
 
 
Eğitim ve öğretim hakkı, bir insanın en temel ihtiyaçlarındandır. Bir öğrencinin daha doğru ve rahat bir ortamda eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi siyaset kurumuna malzeme yapılamayacak kadar önemli ve yanlış bir davranıştır. Odunpazarı bölgemize yapılacak her hizmet vatandaşımıza yapılan bir yatırımdır. Okul yapabilme, eğitim alanlarımızı daha işlevsel ve modern bir hale getirebilme imkanımız varken bunu bir gün bile ertelemek eğitime yapılacak en büyük haksızlıktır.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un tek siyaset tarzı olan iktidar partisi ve devletimizle kavga etme anlayışı, maalesef ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin eğitim hizmeti almasını sekteye uğratmaktadır.
Yenikent mahallesinde bulunan Mehmet Gedik Ortaokulu,  11 bin 128,33 metrekare yüz ölçüme sahiptir. Bu alanın çok küçük bir bölümü olan 672,94 metrekaresi Odunpazarı Belediyesi’ne aittir. Milli Eğitim Müdürlüğü bu alana 21 derslikli yeni okul binası yapmak için gerekli olan yapım ödeneğini Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temin etmiştir ve ihale için tüm hazırlıklarını yapmıştır. Fakat okul alanı üzerinde yüzde 5’lik bir yere sahip olan Odunpazarı Belediyesi, bu alanı tahsis etmeyerek, ihaleye çıkılmasına engel olmaktadır. Hem de 1,5 yıl gibi çok uzun bir süreçte, 24.11.2015 tarihinden bugüne kadar süreci uzatmakta ve eğitime sekte vurmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü bu alanın kamulaştırma şartlarını yerine getireceğini taahhüt etmesine rağmen Odunpazarı Belediyesi’nin ihalenin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için hiç adım atmamasından dolayı süreç uzamaktadır.
Başkan Kazım Kurt’un eğitim ve öğretim üzerinden yapmış olduğu bir diğer engelleme ise Deliklitaş mahallemizde bulunan Hızır Bey Ortaokulu’nda yaşanmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü 20.07.2015 tarihinde Hızır Bey Ortaokulu binası ile lojman binasının bulunduğu alanın yerine Odunpazarı Belediyesi’ne gerekli imar tadilatı için müracaat etmiştir. Odunpazarı Belediyesi ise planın, şehir plancısına imzalatılarak belediyeye müracaat edilmesi halinde mecliste görüşülebileceğini belirtmiştir. Önceki dönemlerde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarla ilgili herhangi bir plan tadilatı gereksinimi olduğunda belediyeye dilekçe ile müracaat ediyorlardı. Belediyeler ise bünyesindeki şehir plancılarına plan tadilatlarını yaptırıp meclise sunuyorlardı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bünyesinde şehir plancısı yoktur. Odunpazarı Belediyesi’nin okul yapımlarında ve tadilatlarında uyguladığı süreci uzatmaya yönelik bu politika eğitime sekte vurmaktadır.
Eğitim ve öğretim gibi hassas bir konu üzerinden siyaset yapılmasını değil, hizmete alanı açmak gerektiğini düşünüyoruz. Belediye Başkanı Kazım Kurt yapmış olduğu bu büyük yanlıştan dönmeli ve eğitim üzerinde yapmış olduğu engellemelere son vermelidir."
 
Editör: TE Bilişim