Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir’de referandum çalışmalarını Genel merkez yöneticilerinin düzenlediği basın toplantısı ile  startını verdi.
1 Kasım Erken Seçimlerinde Eskişehir’den milletvekilliğini kaybeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in yanı sıra MHP Osmaniye Milletvekili ve MYK Üyesi Ruhi Ersoy, MHP MYK Üyesi Sultan Gündüz  katıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, 2007 yılı 367 krizi, 2014 yılında Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini hatırlatarak 15 Temmuz süreci sonrasında da Türkiye’de artık bazı şeyleri farklı bir dille konuşma sırasının geldiğini söyledi.
Türkiye ve çevresinde Irak, Suriye, El Bab’ta  yaşanan sorunlarına dikkat çeken Demirel, “Bu kadar sorunların olduğu bir süreçte, devletin güçlü olmadığı, seri kararlar alamadığı, yönetimde fiili ve hukuki karmaşası sürdüğü müddetçe Türkiye Cumhuriyetinin 1923 ruhu ile devam etmesi mümkün görünmemektedir” şeklinde dedi.
Anayasanın ilk 4 maddesi üzerinde tartışma yapılma bahsi artık Türkiye’de kapanmıştır vurglayan Ruhsar Demirel,  şunları söyledi:
Evet kararımıza saygı gösterilmeli
 “MHP olarak bu konjonktür içinde kalıcı nitelikli bir milli mutabakatı milli ve manevi değerleri sınırlanmış uzlaşmanın şart olduğunu görüyor, fiili durum ve açmazın biran önce sonlandırılmasını Türk töresine uygun devlet düzeninin devamını ertelenemez bir hedef olarak görüyoruz. MHP olarak anayasa hazırlanmasında dikkat ettiğimiz öncelikli husus devletin ve milletin geçmişi ile bağını kesmeyen bir yaklaşımın kabul görmesidir. Anayasanın ilk 4 maddesi üzerinde artık tartışma yapılma bahsi artık Türkiye’de kapanmıştır. Bugün gelinen aşamada anayasa değişiklik taslağı teklifi partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli çağrısıyla mecliste dillendirilmiş, ‘anayasa öneriniz varsa getiriniz’ denilmiştir. Bu anayasa teklifini hazırlayan AK Parti ile partimiz arasında bir uzlaşma sağlanmıştır. Kurulan komisyon teklifi değerlendirmiştir. Partimiz için uygun olan kısımlarını Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile değerlendirilen metine onay verilmiştir. Sonrasında mecliste oylama yapılmıştır. Sonuç olarak hükümet etme sistemini değiştirmek için vatandaşa gidiliyor. Referandumun yeni bir kutuplaşma sebebi olmasını MHP olarak kabul etmiyoruz. Bu toplumda referandum halkın kararının ortaya çıkması için yapılmaktadır. Bunun bir kutuplaşmaya sebep olmasını parti olarak istemediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir şeydir. Biz parti olarak herkesin kararını saygılıyız. Türk milletinin kendi kaderine sahip çıkma hakkına saygı gösteriyoruz. Herkesin de bu saygıyı göstermesini bekliyoruz. Bizin ‘Evet’ kararımıza da herkes saygı göstermeli. Biz parti olarak ‘Evet’ diyeceğimizi söylüyoruz. Bunu sebepleri ile birlikte savunuyoruz. Bizim bu ülke için yeminimiz vardır. Vazgeçemeyiz. Bu nedenle 16 Nisan’da MHP olarak ‘Evet’ diyoruz.”
Gar Salonu’nda istişare toplatınsı
Konuşmaların ardından Gar Düğün Salonu’na geçilerek partililere bilgilendirme toplantısı yapıldı. Salonu  gelen herkesin üzerinin arandığı toplantıda büyük önlemler alındığı gözlendi.
Gar Toplantı Salonu’ndaki bilgilendirme toplantısında konuşan Tepebaşı Belediye Meclisi’nin MHP’li meclis üyesi Eyüp Yılmaz,  partisinin ve il başkanlığının emrinde olduklarını ifade ederek, verdileri görev çerçevesinde çalışacaklarını söyledi.
MHP İl Başkanı  Kadir Bıyık, Hocalı Katliamını anımsatarak  Hocalı Katliamını unutulmayacağını ve unutturmayacaklarını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Anayasa değişikliğini meclise getirin’ sözleri sonrası Meclise getirildiğini ve referandum kararının alındığını vurgulayan MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz. Genel merkezimizin bize verdiği görevleri yerine getireceğiz ve çalışacağız. Genel merkez yöneticilerimiz bugün burada Anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler verecekler” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı yapıldı.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim