CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Anayasa referandumu öncesinde Hayır ziyaretlerini sürdürüyor. Çakırözer dün de Eskişehir’de merkez sağda siyaset yapmış siyasetçiler ileEskişehir’in Mihallıççık ve Alpu ilçelerinde yurttaşlara ‘Hayır’ çağrısında bulundu.
ESKİŞEHİR
CHP Milletvekili Utku Çakırözer ve Eskişehir’de merkez sağda siyaset yapmış siyasetçiler Eskişehir’in ilçelerinde birlikte ‘Hayır’ kampanyası yaptılar.
CHP Eskişehir Milletvekili UtkuÇakırözer, Alpu eski Belediye Başkanı Demokrat Parti’liMustafa Gökçe ve Doğru Yol Partisi’nden OdunpazarıBelediye Başkanı seçilen Ayhan Boyer ile birlikte Mihallıççıkve  Alpuköylerinde 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa referandumunda halka ‘Hayır’ çağrısı yaptılar.
HAYIR’I ANLATTILAR
İl Başkanı Sinan Özkarve Mihallıççık İlçe Başkanı İsmet Taner’in de yer aldığı ziyarette Çakırözer ve merkez sağda siyaset yapmış eski belediye başkanları Mihallıççıkilçe merkezi, Kayı ve Yunus Emre Mahalleleri ile Alpu’nun Bozan Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldiler.
CHP heyeti ile eski ilçe başkanlarıMihalıççık’da  CHP, AKP, MHP, DP ve SP ilçe binalarını ziyaret ederek ilçe yöneticileriyle sohbet ettiler. Yunus Emre Mahallesi’demeydanda yapılan toplantıda CHP’li Çakırözer ve Özkar’ın yanısıra Ayhan Boyer ve Mustafa Gökçe de halka seslenerek ‘Hayır’ çağrısı yaptılar.
Çakırözer, yaptığı konuşmada Anayasa değişikliği paketini ‘dipsiz bir kuyu’ya benzetti. Çakırözer, “ Evet demek yavrularımızı nereye gittiğini bilmediğimiz bir trene bindirmek gibi bir şey, sonu bilinmeyen dipsiz bir kuyu.Önümüze getirilen bu paket Türkiye’de tüm yetkileri, sorgusuz, sualsiz ve denetimsiz biçimde tek kişiye verilmesini öngörüyor. Eğer bizler 16 Nisan günü ‘Hayır’ demezsek ülkenin tapusunu tüm yetkileri elinde bulunduran bu kişiye teslim edeceğiz. Sizler kendi evinizin tapusunu kayıtsız, koşulsuz bir başkasına teslim eder misiniz?” dedi. Çakırözer, CHP’nin yanısıra başka partilerden Eskişehir’e hizmet vermiş birçok tecrübeli siyasetçinin de ‘Hayır’ dediğini vurgulayarak Boyer ve Gökçe’ye yurttaşlar önünde teşekkür etti.
PARTİ DEĞİL VATAN MESELESİ
Ayhan Boyer ve Mustafa Gökçe de yaptıkları konuşmalarda “16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda ne AKP’yi, ne CHP’yi, ne de MHP’yi, ne DP’yi  oylayacağız. Bu bir parti seçimi değil. Bu mesele bir vatan meselesi. Ülkemizin geleceğini oylayacağımız bu referandumda çocuklarımız için, geleceğimiz için  sizlerin desteğini istiyoruz” dedi.
CHP il Başkanı Özkar da paketin hukuki yönlerini anlatarak “Dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir rejim değişikliği ile tek adam yönetimine geçiliyor. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi korumak için birlikte ‘Hayır’ diyelim” çağrısı yaptı. 
 
Editör: TE Bilişim