CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof.Dr.Gaye Usluer TBMM'deki olağanüstü Genel Kurul toplantısında yaşananlar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Usluer,  "sen SUS Hanımefendi, bir kadın olarak SUS" açıklamalarına tepki gösterdi.

 

29 Temmuz 2015 tarihinde bilindiği üzere CHP'li milletvekillerinin talebi ve imzalarıyla TBMM'nin olağanüstü gündemle toplandığını hatırlatan Usluer şöyle konuştu, " Ülkemiz adeta bir yangın yeri... Suruç'ta yaşanan katliam, gün be gün gelen şehit haberleri yüreğimizi yakıyor aynı zamanda... Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza,şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum.

 

Terörün dini mezhebi olmaz, terör "ama" diyerek lanetlenemez dedik. TBMM çatısı altında Terör Araştırma Komisyonunun kurulması, hem IŞİD hem de PKK terörüne karşı önlemlerin alınmasıkonusunda bir araştırma önergesi verdik.

 

Ancak bilindiği üzere AKP ve MHP'nin bütünleşen oylarıyla araştırma önergemiz kabul edilmedi. Anlamak imkansız. Neden sorusuna cevap bulmak çok zor. TBMM'nde alınan bu kararın vebali AKP ve MHP'nin olup, her iki partinin seçmenleri olası erken seçimde elbetteki cevabı verecek.

 

Aynı toplantının bir başka önemli sonucu daha oldu. Milletvekilliği süresince her fırsatta kadına düşman, kadını aşağılayan tutum sergilemekten kaçınmamış olan bir eski milletvekili, geçici hükümetin geçici Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir başka milletvekiline ' sen SUS Hanımefendi, bir kadın olarak SUS' dedi.

 

Hem ülke nüfusumuzun yarısı, hem de seçmenlerin yarısı kadınlarımızdan oluşmaktadır... TBMM'de ise kadın cinsiyetimizle değil, birey olarak bulunmaktayız. Hiçbir milletvekili bir başka milletvekiline cinsiyet ayrımcılığı yaparak seslenemez, susması için ihtarda bulunamaz.

 

Bu nedenle TBMM çatısı altında cinsiyet ayrımcılığı içeren eril söylemi için geçici hükümetin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı kınıyorum!.. Sayın Arınç bu sözlerini aklamaya çalışmak yerine bir an önce tüm kadın milletvekillerinden özür dilemeli, sözlerini geri almalıdır...

 

Bir başka davetimde TBMM'deki suskun kalan kadın milletvekillerine... Bugüne kadar bu konuda sessiz kalan AKP ve MHP'li kadın milletvekillerini de Sayın Bülent Arınç'ı kınamaya davet ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle " Kadınlarını geride bırakan devletler, geride kalmaya mahkumdur."

Editör: TE Bilişim