AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı ve Tepebaşı  Belediyesi Meclis grubu başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, oy çokluğu ile kabul edilen belediyenin bütçe ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunarak Tepebaşı Belediyesi’nin hızla borçlandığını söyledi.
Grafik ve tablolarla Tepebaşı Belediye’sinin yatırımlarını ve borçları ile açıklamada bulunan Kaynarca, belediye bütçesinin yaklaşık 220 milyon lira bağlandığını ifade ederek, “Bütçede en çok dikkat çeken kalemi 135 milyon lira borç kalemidir. Önümüzdeki yıl bu borcun 170 milyon liraya çıkması tahmin ediliyor, borcun hızla artığı görülmektedir” dedi.
Belediyenin ‘hızla borçlanmasının devam etmesi halinde belediyenin bütçesi kadar borçlanacağını öne süren Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı  İbrahim Yılmaz Kaynarca, şunları söyledi:
“Borçlanmanın karşılığında kalıcı ne yapılmıştır. Türkiye’de  kalıcı eserler yaparken Tepebaşı  Belediyesi hızla borcu artarken kalıcı neler yapmıştır. Göstermek mümkün değil .
Kalıcı işler yapılmadığını söylerken  afaki işlerle söylemiyoruz. Türkiye belediyelerin yatırıma ayırdıkları oranı var. Gelirin yüzde 33'ünü yatırıma ayırıyorlar. Türkiye genelinde belediyelerin yüzde 33'nü kalıcı sabit yatırımlara ayırıyorlar. Tepebaşı'nda bu oran yüzde 16'ya düşüyor. Şikayetlerimiz bütçedeki rakamlar gösteriyor. Kalıcı yatırımlara yeni girişimlerde bulunmasını öneriyoruz.
Kültürel ve sosyal harcamalar yapılıyor borçlanma sürekli artıyor. Bizler kültürel gezilere alışığız. Ak Parti belediyeler  bu gezileri ilk gerçekleştiren belediyelerdir yani   en iyi bilen bir camiamız var. Bizim karşı çıkmamız mümkün değil, halkımızın gezdirilmesinden yanayız.
Belediyelerde örneğin 10 liralık yatırım yapılıyorsa bizim Tepebaşı’nda 5 liralık yatırım  oluyor. Yapılan yatırımlar başka yöne kaydırılıyor. Hakkaniyet çerçevesinde harcanmalı kullanılmalı. Tepebaşı'nda kaynaklar başka yerlere aktarılıyor. Bize tahsis edilen Sazova'daki bir kültür merkezi var. Atıl olarak duruyor. Milletin parası orada çürütülürken kültür işinde harcanan paralar kiralık, tadilatlar ve kiralanan yerlerin döşenmesine yapılan harcamalar  belediyeden yapılıyor. Milletin  ve devletin parası kalıcı esere yatırılmalı."
Mali disiplin ve personele hakim değil
Mali disiplinin kaybolduğunun ortada olduğunu aktaran Kaynarca, "Başıbozukluk içinde yapılıyor.   Zamanında maaşlar ödenmediği, alacaklı esnaflara zamanında ödenmediğini söylüyorlar.
Paranın savrulması ile endişelerimiz var. Bu eleştirilerimiz yaparken, üzüm yiyelim anlayışındayız  Bağcıyı dövmekle işimiz yok. Başkanımız bu işi dikkate alır yatırım yaparsa biz yanında oluruz.
Başkanın personele hakim olmadığı düşüncemiz var. 1 milyonluk bir yolsuzluk oldu, Başkan bunu 4 yıl sonra öğrendi. Başkanın belediyedeki hakimiyetinin gösterdiği bir tablo. Bu kadar borcu olduğunu o gün mecliste öğrendiği konusunda bir kanım var.
Biz şehrimizin bütçenin Ağustos böceği gibi ilerlemesini istemiyoruz. Kalıcı eserler bırakan, önümüzü açan bir belediye istiyoruz. Borçlu bir belediye bırakmasından korkuyoruz.
Tepebaşı Belediye Başkanımız başkanlığı süresince bir emaneti sırtlandı. Bir sonraki seçim tarihine kadar vatandaş ona emanet verdi. Bu emanetin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yanlış gördüğümüzü söyleyeceğiz, doğru gördüğümüz şeylerin de yanında olacağız.
Belediye asliye işlerini yapmalı, bir Turizm müdürlüğü, kültür müdürlüğü gibi çalışmamalı.
Belediye çalışanlarına denetim ve mali disiplin olmasını istiyoruz."dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim