Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yusuf Yiğitalp, Eskişehir İl Başkanlığı’nın İl danışma kurulunda  gündemi değerlendirip terörle sadece silahla mücadele etmekle yetmediğini belirterek terör bataklığını besleyen kanalların kurutulması gerektiğini söyledi.
Terörün can yakmaya, acıtmaya, yürekleri parçalamaya devam ettiğini söyleyen Yiğitalp, “Sınır ötesinde de maalesef şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye sınır ötesi operasyonlarda da şehitler vermeye devam ediyor” dedi.
Yiğitalp, “Bu kadar acımasız ve profesyonel terör eylemlerini, pansuman tedbirlerle çözmek mümkün değildir. Tam tersine uzun vadeli politikalar ve istikrarlı duruş gerektirir. Otuz yıllık tecrübe göstermiştir ki teröre karşı sadece silahla mücadele yetmiyor, hatta problemi daha da karmaşık hala getiriyor.  O zaman meseleyi kalıcı olarak ortadan kaldırmanın yolu terör bataklığını besleyen kanalları kurutmaktır. Terörü besleyen sosyal, kültürel, dış politika ve ekonomik sebepleri de ortadan kaldırmaktır” şeklinde konuştu.
Üllkenin diğer sorunlarının da unutulmamasını dile getiren SP Yüksek İstişare Kurulu üyesi Yusuf Yiğitalp şunları söyledi:
“Dış borç toplam 800 milyara ulaşmış, işsizlik çift haneli rakamlara çıkmış. Üniversite mezunu her 4 gençten biri işsiz. Toprak ayağımızın altından kayıyor. Dış güçler ülkemizi parçalansın isteniyor. Milletimiz mutsuzdur, milletimiz umutsuzdur, milletimizin morali bozulmuş ve milletimiz endişe içindedir.”
Konuşmaların ardından partiye yeni katılan kişilere rozetleri takıldı.
 
Editör: TE Bilişim