CHP Eskişehir örgütünün pazar toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, bağımsız kuruluşların yaptıkları anketlerde Eskişehir’in Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin en başarılı belediyeler seçildiğini hatırlatarak referandumda da Eskişehir’de sonuçların ‘hayır’ın yüzde 70’nin altında olmayacağını öne sürdü.
 
 İstanbul Maltepe’de hayır kampanyası yürütürken silahla yaralanan CHP gençlik kolları üyesi Muharrem Doğan’a geçmiş olsun dileklerini ileten CHP İl Başkanı Sinan Özkar, AKP hükümetinin toplumu kutuplaştırdığını ve böldüğünü söyledi.
Sosyal demokratların başarıları ortaya çıkıyor
Sosyal demokratların bulundukları makamlarda en iyi hizmetleri verdiğini kaydeden Özkar, Yılmaz Büyükerşen Türkiye’nin en iyi belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, “ İnsani Gelişme Vakfı Türkiye’de büyükşehirlerde bulunan toplam 150 ilçe arasında en yaşanılabilir ilçeler arasında Tepebaşı ve Odunpazarı’nı gösterdi. Bunlar bizim ülkenin yönetimine hazır olduğumuzu gösteriyor. Sosyal demokratların iktidara gelişinin ayak sesleri duyuluyor. Toplumun, ülkenin gelişime sosyal demokratların harcı şart. Bu harcı koymaya hazırız” dedi.
Ülkenin ekonomik durumunu da değerlendiren CHP İl Başkanı Özkar, “Bunca olumsuzluğa rağmen hala bize pembe bir tablo sunmaya çalışıyorlar. Tablo karanlık. Ama Türkiye’nin önü aydınlık. Çünkü sosyal demokratların, solcuların iktidarı yakın. Ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. Sosyal demokratlar tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracaklar” şeklinde konuştu.
Alpay’ın duruşu Eskişehir’in duruşuna aykırı
Gazetecilerin Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan’ın evet kampanyasına destek vermesini nasıl değerlendirdiğini sorusuna CHP İl Başkanı Sinan Özkar şunları söyledi:
“Herkes fikrini açıkça söyleyebilir fakat Alpay  Eskişehir’in duruşuna yakışan bir duruş sergilemedi. Saygı duyarız. Ama bu kente uygun davranışlar sergilemesini bekleriz. Davranışı bu kentin davranışına uygun değildir. Yanlış yapmıştır. Yanlışından dönmesini bekleriz.”
Referandumda Eskişehirlilerin nasıl oy kullanacağı konusunda gazetecilerin ‘tahmin’ sormasına da Özkar şöyle yanıt verdi:
 “Eskişehir’de yaşayan insanların cumhuriyete bağlı olduğunu biliyorum. Kime oy verirse versin AKP’ye MHP’ye oy veren insanların birçoğu hayır diyecek. Tabloyu önünüze koyduğunuzda Eskişehir’de hayırın oranı kesinlikle yüzde 70’in altında olamaz.”
Referandumun ne getirip ne götüreceğini anlatmalıyız.
Partisinin Pazar toplantısına katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, referandum sürecinde herkesin çalışmasını özgürce yapabilmesi gerektiğini söyledi. Devlet kurumları çalışma yürüten yurttaşların güvenliğini sağlamakla sorumlu olduğunu ifade eden Çakırözer, “ Bizler meclisin tatil olmasını fırsat bilerek her yerde olacağız. Hemşerilerimizle bir araya geldiğimiz ortamlarda görüyorum ki, yurttaşlar tek adam rejimine geçit vermeyecek. Sadece CHP’lilere değil partili partisiz tüm yurttaşlara bu referandumun ne getireceğini ne götüreceğini anlatmalıyız” dedi.
Yine kaosa sürükleyecekler
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AKP’lilerin ve bakanların neden ‘evet’  denilmesi açıklamalarına  sert bir şekilde eleştirerek kimsenin ne Türkiye’yi ne de kendisini kandırmaması gerektiğini söyledi.
Aslında var olan durumun düzeltilmek değin ulaşılmak istenen bir durum olduğunu ve referandumu böyle yorumlayan Kurt, “Evet çıkarsa ülke de mecliste güçlenecek diyorlar. Niye, şuan güçlü değil mi? Meclisin değeri artacak diyorlar ama Cumhurbaşkanı’na Meclis’i bir gecede fes etme hakkı veriyorlar. Yeni bir kaos gelecek. Güçlü Türkiye diye bir durum söz konusu olmayacak” şeklinde konuştu.
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, ‘Hayır’cıları ‘korkak’ olarak yorumlayan AKP’li bakan ve yöneticilere ‘Korkak’ nedir, ‘Kime Korkak denir’ diye seslenerek, “Asıl halktan korkanlar, mecliste oylamada milletvekillerin oylarını kontrol edenlerdir. Asıl korkaklar, binlerce korumayla dolaşanlardır” diye yanıt verdi.
 
Editör: TE Bilişim