Eskişehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eskişehir İl Başkanlığı,  "2016-2017 Ülkü Akademisi Programı”'nı, Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı  binasında başlattı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eskişehir Ülkü Ocağı  Başkan Yardımcısı Mustafa Bekçi: “Ülkü Ocaklarının asli vazifesi olarak Türk Gençliğine hitaben her türlü eğitim faaliyetlerini yapmak ve Türk gençliğini eğitim alanına yönlendirmek maksadıyla projeler üretmektir. Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı Ülkü Akademi seminerleri ile, kendini geliştiren Türk milliyetçileri geliştirmeyi ve yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Haftada iki gün salı ve perşembe günleri devam edecek olan programın akademisyen seminerleri, kitap sohbetleri, şiir toplantıları, şehit ailelerine yapılacak ziyaretler şeklinde işlenecektir. Programın sonunda yapılacak değerlendirme sonucu sertifika verilecektir” dedi.
 Türkçe'nin yozlaşması konulu sunumda Kürşad Bozkurt  ''Dil, millet, milliyet, Türkçe'nin doğuşu ve tarihsel süreci ‘ne  değindi. Bozkurt:  “Ayrıca güzel dilimiz Türkçenin son yıllarda çeşitli yozlaştırma çabalarına maruz bırakılarak yabancılaştırılmaya çalışıldığı ,böylece kültürümüzün gelişimi engellenmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, dil demek millet demektir. Türk milliyetçileri olarak dilimize sahip çıkmalıyız. Her ortamda doğru, nitelikli, etkin şekilde kullanmalıyız” şeklinde konuştu.
 Sunumun sonunda, soru cevap şeklinde ilk seminer sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim