CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde  Hanımeli Sokak’ta el emekleriyle aile geçindiren Eskişehirli üretken kadınlarla bir araya geldi. Hanımeli’ndeki kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayan Çakırözer, kadınlara karanfil hediye etti. Çakırözer “El emekleriyle yaşam mücadelesi veren hemşehrilerimizle birlikte olmak gurur verici. Kadınların sadece 8 Mart’ı değil, 365 günün tamamında verdikleri yüce emekler kutlamaya ve saygıya değer” dedi.
 
 
 
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde  Hanımeli Sokak’ta el emekleriyle aile geçindiren Eskişehirli üretken kadınlarla bir araya geldi. Çakırözer, “El emekleriyle yaşam mücadelesi veren hemşehrilerimizle birlikte olmak gurur verici. Kadınların sadece 8 Mart’ı değil, 365 günün tamamında verdikleri yüce emekler kutlamaya ve saygıya değer” dedi.
 
Tepebaşı Belediyesi tarafından kadın emeğinin değerlendirilmesi için açılan Hanımeli Sokak’taki stantları tek tek ziyaret eden Çakırözer, karafil vererek kutladığı kadınlara şunları söyledi:
“Kadınlar hayatın her aşamasında mücadele veriyor. Bir yandan kadına yönelik şiddete karşı yaşam mücadelesi, bir yandan eşit haklara sahip olmak için hak ve özgürlük mücadelesi…Bir yandan da ailelerini geçindirme mücadelesi. Evde kocasına eş, çocuğuna anne, fabrikada işçi, okulda öğretmen…Kadınlar hayatın her alanında mücadelesizi hiçbir şey kazanamıyor. Bu mücadele, bu kutsal emek nedeniyle yılın sadece bir gününü değil her gününün hak etmektesiniz” dedi.
 
BU SOKAK ÖRNEK OLMALI
 
Üreten herkesin alın terinin, emeğinin karşılığını alması gerektiğini belirten Çakırözer,
 “Sizler burada Hanımeli Sokak’ta Tepebaşı Belediyemizin destekleri ile Türkiye’de örneği bulunmayan bir hizmet ile el emeklerinizi halka pazarlayabileceğiniz bir alana sahipsiniz. Hanımeli Sokak sayesinde hem emeklerinizin karşılığını alıyor, hem de dostluklar, arkadaşlıklar ediniyorsunuz. Hanımeli Sokağı’nın kuruluşunun bugün birinci yıl dönümü. Böyle bir hizmet için Tepebaşı Belediyemize teşekkür ediyoruz. Umarım bu sokak ve bu sokağın emekçileri tüm Türkiye’ye örnek olurlar” dedi.
 
KADIN HAKLARI İÇİN DE “HAYIR”
 
Çakırözer, Eskişehirli kadınlardan Anayasa değişikliği referandumunda ‘Hayır’ için de destek istedi. Çakırözer, “Bizler toplumsal ve siyasal hayatta var olma mücadelesi veren kadınların hakları için, şiddet gören kadınlar için, evlerine hapsedilen kadınlar için ‘Hayır’ diyoruz. Bu Anayasada eşitlik yok. Emeğin karşılığı yok. Hiçbir yerinde kadının insan hakları yok. Eşitlik ve özgürlüklerimiz için verdiğimiz ‘Hayır’ mücadelemizin kadınların dayanışması ile büyüyeceğine, Hayır’ların çoğalacağına inanıyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim