Saadet Partisi Eskişehir İl Eğitim Başkanı Şevket Ünal, düzenlediği basın toplantısında ekonomik, teknolojik bağımlılığı tamamen giderilmesi için tedbirler alınmasını bunun yolu da üretim seferberliğinden geçtiğini söyledi.
El Bab’tan gelen şehit haberlerinin yürekleri bir kez daha yaktığını vurgulayan SP İl Eğitim Başkanı Şevket Ünal, ekonomik sıkıştırmalara karşı unları önlemek için tedbirler alınmasını isteyerek, “ Üretim seferberliğinin de başarıya ulaşması için her alandaki dışa bağımlılığı azaltacak, bir takım parasal operasyonlarla ülkemizi köşeye sıkıştırması mümkün olmayacak, dış politikada bağımsız kararlar alınabilecek adımlar atılmasıdır. Millet olarak bu seferberliğe sahip çıkıp, iş adamlarımızın da sadece daha az kazanç yaklaşımını bir kenara geçice olarak bırakabilirlerse bu üretim seferberliğinde sağlanacak başarı terörle mücadelede de başarıyı getirecektir. Üretim hangi dallarda artırılacağını her kese göre değişebilir” dedi.
Esas olanın tarım dahil her alanda üretimin arttırılmasını özellikle hayvancılık konusunda et ithalin önlenmesi bunun yanında teknolojik alanda sağlayacak gelişmelerin, ordunun ihtiyaçlarının karşılanmasının en önemli konular olduğunu vurgulayan Ünal, “ Ordumuzun ihtiyaçlarını kendimiz sağlayamaz isek emperyalist güçler terör örgütlerine, ordumuzun elinde bulunmayan üstün silahlar göndermek sureti ile terörü durdurmamız engellenecektir. Ancak; üretimi ne kadar artırırsak artıralım ürettiğimizden fazlasını tüketmeyi sürdürdüğümüz müddetçe de üretmekten beklediğimiz başarıya ulaşamayacağımızı da anlamamız gerekir” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim