Not:Açıklamaların tamamını videodan izleyebilirsiniz.
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, ülke gündeminde yer alan konuları, yaşanan terör olaylarını ve Anayasa görüşmelerini değerlendirdi.
İşte Yüksel’in basın toplantısından satır başları:
“Artık şehit haberlerini kanıksadık. 7 Haziran’dan önce 1-2 polisimiz, Mehmetçiğimiz şehit olsa yer yerinden oynarken bugün her hafta sivil, asker, güvenlik görevlisi 10’larca şehidimiz oluyor. Ama artık biz bunları hava durumu gibi basit bir haber gibi algılıyoruz. İşte Türkiye’nin başına en kötü şey geldi. Artık bu tür şeyleri kanıksıyoruz.
Terör olaylarının yanı sıra Türkiye’de bir de siyasi terör estiriliyor. Türkiye yabancı ülke topraklarında savaşıyor. Ben bunun haklılığını ya da haksızlığını tartışmıyorum. Fakat artık Suriye’den gelen şehit haberlerine de alıştık.
Bu süreç devam ederken Cumhuriyetin bütün kazanımlarını yok edecek parlamenter demokrasiyi ortadan kaldıracak rezalet bir Anayasa taslağını pazartesi gününden itibaren görüşeceğiz.
Ben CHP’nin, ana muhalefet partisini milletvekiliyim. CHP, 10 yıllarla ifade edilen sürelerden beri iktidar olmadı. Buna rağmen iktidar ve iktidarın yönlendirdiği ak troller terör olaylarının sebebi CHP’ymiş gibi göstermeye çalışıyorlar.
Türkiye hem ekonomik krizle boğuşuyor hem terörle boğuşuyor hem de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yarattığı siyasi terörle boğuşuyor. Bir yandan da bu ortamda Anayasa değiştirmeye uğraşıyoruz. Bu olmaz. Meclise sahte pusula gönderdiler. Biz bu adamlardan yeni Anayasa bekliyoruz.   Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok.  
Türkiye’de tek adam hükümranlığını getirecek Anayasa’nın olağanüstü hal koşulları içerisinde TBMM’de tartışılacak olması da ayrı bir saçmalık. OHAL esnasında Anayasa tartışılamaz. Gazi meclisin tüm yetkilerini elinden alacak, yasama, yürütme ve yargıyı sadece bir adamın inisiyatifine bırakacak bir anayasa bu. Türkiye kendisini 3.dünya ülkesine çevirecek olan bir anayasa hazırlığının içinde.”
 

  

Editör: TE Bilişim