Eskişehirliler Dernekleri Federasyonu’nun (ESDER) Ankara Şubesi'nin açılışına katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’in Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yürüttüğü Kurtuluş mücadelesi ve Cumhuriyetin kuruluşunda önemli yeri olduğuna dikkat çekerek, ESDER'in, Eskişehir'in şehitleri için hazırladığı 'Yastığımız Mezar Taşı' projesine tam destek verdi..
 
Çakırözer, Türkiye’deki tüm Eskişehirlileri yeni yapılan stadyumun isminin Atatürk Stadyumu olarak kalması konusunda destek vermeye çağırdı.
 
 
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer  Eskişehirliler Dernekleri Federasyonu’nun (ESDER) Ankara Şubesi'nin açılış törenine katılda. Törende konuşan Çakırözer,  Eskişehir’in Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yürüttüğü Kurtuluş mücadelesi ve Cumhuriyetin kuruluşunda önemli yeri olduğuna dikkat çekerek,  ESDER Şubesi'nin Eskişehir'in şehitlerine ilişkin planladıkları 'Yastığımız Mezar Taşı' belgesel projesine destek sözü verdi. Çakırözer,  Türkiye’deki tüm Eskişehirlileri yeni yapılan stadyumun isminin Atatürk Stadyumu kalması konusunda destek vermeye de çağırdı.
 
ESDER Başkanı Mehmet Çetinkaya, Başkan Vekili gazeteci Muharrem Esen ve Ankara Şube Başkanı Barış Baş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış yemeğine Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Gaye Usluer’in yanı sıra Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Tümgeneral Murat Akkaya ile Ankara’da yaşayan Eskişehirliler ve Eskişehir’den gelen konuklar katıldı.
 
2016 talihsiz bir yıldı
 
Çakırözer, Türkiye ve yurtdışında örgütlenen ve başarılı çalışmalar yürüten ESDER’in 23. Şubesini başkent Ankara’da açmasından çok büyük heyacan duyduğunu belirtti. Eskişehir sözkonusu olduğunda tüm farklılıkların ortadan kalktığını belirten Çakırözer, “Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursa olsun her hemşehrimizin Eskişehir denince göğsü kabarır. Siyah kırmızı renkler bizi birleştirir” diye konuştu.
 
Çakırözer, yaklaşan 2017 yılından en büyük dileğinin şehit cenazelerinin, terörün bitmesi ve ülkenin huzura, esenliğe kavuşması olduğunu belirtti.
2016 yılının tüm Eskişehirlilerin kalbinde yeri olan Eskişehirspor açısından da talihsiz bir yıl olduğunu belirten Çakırözer, “Ama 2017’de kırmızı siyahlı takımımız Başkanımız Halil Ünal yönetimi ile birlikte 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e çıkacak ve yeni şampiyonlukları efsane taraftarı ile birlikte yaşayacağına yürekten inanıyorum” dedi.
 
Stadın adı Atatürk kalmalı
 
Eskişehirspor’un maçlarını yeni stadyumda oynamaya başlamasından büyük memnuniyet duyduğunu, stadın yapımında emeği geçenleri kutladığını belirten Çakırözer, “Türkiye’deki tüm Eskişehirlilerden ESDER üyelerinden bir ricam var. Yeni stadımızın yakında resmi açılışı yapılacak. Stadımızın isminin değişmemesini, eskiden olduğu gibi yine Atatürk Stadyumu olarak kalması için tüm Eskişehirlilere çağrıda bulunuyorum” dedi.
 
 
Eskişehir Basket’i de destekleyelim
 
Eskişehir’in markaları arasına özellikle basketbolda Eskişehir Basket, hentbolda Selka ve Anadolu Üniversitesi takımlarının da katıldığını belirten Çakırözer tüm Eskişehirlileri bu takımların maçlarına destek olmaya davet eti.
 
 
 Ankara ESDER Şubesi yönetimine başarılar dileyen Çakırözer, planladıkları Eskişehir'in şehitlerini ilişkin planlanan 'Yastığımız Mezar Taşı' belgesel projesine destek sözü verdi.
 
Editör: TE Bilişim