Eskişehir Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri,  70’li yıllarda EsEs’li olmanın çok heyevanlı, başarılı ve bugüne göre daha kolay olduğunu vurgulayarak, bugün ise 40’lı yaş ve daha küçük jenerasyonun birkaç alt ligi şampiyonluğu dışında hiçbir başarı göremediklerini söyledi.

Acıların çok şey öğrettiğini; vazgeçmemeyi öğrendiklerini belirten Diri şunları söyledi:

“Bizler, asıl vazgeçtiğimizde yenildiğimizi öğrendik. Takımımızın  uğruna döktüğümüz gözyaşının aslında bir zafer olduğunu gördük. Bu yüzdendir belki de ‘Eskişehir sen çok yaşa’ derken gözlerimizden bir damla yaşın süzülmesi.

Bizler, taraftarlığın başarının değil sevdalanılan renklerin peşinden koşmak olduğunu öğrendik. O yüzdendir gittiğimiz deplasmanlarda ‘rengine aşığız onun için burdayız’ diye bağırmalarımız..

Biz, takımları son sıradayken, kendileri şampiyon olan taraftarız.

Biz, cefanın vefa demek olduğunu gösteren taraftarız.

Biz, bir armaya nasıl sahip çıkılacağını, bir şehrin nasıl ayağa kaldırılacağını gösteren taraftarız.

Biz, büyüklerimizden aldığımız mirası daha da yukarıya taşıyan, tüm ülkeye Nasıl taraftar olunacağını gösteren taraftarız.

Biz, uğruna gittiğimiz binlerce kilometreyi bir şeref madalyası gibi göğüslerinde taşıyan taraftarız.

Biz, nasıl direnileceğini gösterdik. Şimdi de nasıl dirilişe geçileceğini gösteren taraftarız.  Kaçıncı ligde olduğuna bakmadan yine büyük bir coşkuyla, inançla ve gururla içeride dışarıda her yeri siyah kırmızıya boyayan taraftarız.

Şimdi bize yenildiler mi dedirteceksiniz?

Her yenilgiden galibiyetle kalkan bu çocuklara mağlup mu oldular diyecekler?

Biz abilerimizin babalarımızın emanetine hıyanet etmeyenler, Ne olursa olsun VAZGEÇMEYECEĞİZ,

YENİLMEYECEĞİZ..”

Editör: TE Bilişim