Potanın Şimşekleri, Acıbadem Üniversitesi’nde 84-74 kaybederek gruptaki ikinci mağlubiyetini alsa da şampiyonluk için ipleri elinde bulunduruyor. Bu hafta hem Sakarya hem de Eskişehir Basket maçlarını kazandırdığı takdirde Süper Lig’i garantileyecek.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ne yükselmenin hesaplarını yapan Potanın Şimşekleri, deplasmandaki Acıbadem Üniversitesi yenilgisiyle büyük avantaj kaybetse de şampiyonluğun en büyük 2 adayından biri konumunda. Bursaspor’un Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor’u yenmesi gruptaki dengeleri değiştirdi. Yeşil-Beyazlı ekip ilk 2 için yeniden umutlandı. 

Kader belli olabilir

Nesine.com Eskişehir Basket ile Bursaspor Durmazlar arasında 31 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19.00’da oynanacak maç grubun adeta kaderini belirleyecek. Dev Adamlar kazandığı takdirde Sakarya BSB- Acıbadem Üniversitesi maçının skoruna göre şampiyonluk turu atacak. Kısaca hem Eskişehir Basket hem de Sakarya maçlarını kazandırdığı takdirde Süper Lig’e çıkacak. Aksi takdirde şampiyonluk hesapları son haftaya kalacak.

Üçüncü periyot sonu oldu

Acıbadem Üniversitesi karşısında maçın ilk devresini 11 sayı farkla 35-46 önde tamamlayan Nesine.com Eskişehir Basket, üçüncü periyotta sezonun en kötü performansını sergiledi. Rakibin hücumlarını durdurmakta güçlük çeken Eskişehir Basket, bu periyotta 31 sayı yedi. Sadece 10 sayı bulan Siyah-Kırmızılı ekip bir anda 10 sayı geriye düştü. Nesine.com Eskişehir Basket bir daha öne geçemediği maçı 84-74 kaybetti.

Rotasyonda sıkıntı yaşadı

Koç Brad Greenberg, Acıbadem Üniversitesi maçında rotasyonu oldukça dar tuttu. Yunus Emre Sonsırma, Buğrahan Tuncer, Murat Göktaş, Josh Duncan ve Cemal Nalga ilk 5’i ile sahaya çıkan Dev Adamlarda benchtden sadece 3 basketbolcu süre alarak skora katkı sundu. Ev sahibi Acıbadem Üniversitesi’nde ise bu sayı 5’ti.

Bursa hazırlıkları başlıyor

Türkiye Basketbol Ligi Final-Four beşinci maçında Bursaspor Durmazlar ile karşı karşıya gelecek olan Nesine.com Eskişehir Basket bu maçın hazırlıklarına dün başladı. Acıbadem Üniversitesi mağlubiyetinin ardından şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan temsilcimiz bu mağlubiyeti taraftarının önünde telafi etmek istiyor. Temsilcimiz Bursa’yı, Sakarya’da Acıbadem’i yendiği takdirde Eskişehir Basket ve Sakarya Süper Lig’e çıkmayı garantileyecek.

Editör: TE Bilişim