Nesine.com Eskişehir Basket, Final-Four 4’üncü maçında Acıbadem Üniversitesi ile karşı karşıya gelecek. Henüz galibiyeti bulunmayan Acıbadem’i devirmeyi planlayan Potanın Şimşekleri, Süper Lig kapısını aralamak istiyor.

Final Grubu’nda oynadığı 3 karşılaşmadan 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Nesine.com Eskişehir Basket ligin ikinci sırasında yer alıyor. Süper Lig yolunda geçtiğimiz hafta Sakarya BŞB’ye mağlup olan Potanın Şimşekleri bu mağlubiyeti Acıbadem Üniversitesi karşısında telafi etmek istiyor. Siyah Kırmızılı ekip Final Grubu’nun şuana kadar en başarısız olan İstanbul ekibini yenmeyi hedefliyor.

Şimdiye kadar Final Grubu’nda üç mağlubiyet alan Acıbadem Üniversitesi, şampiyonluğu rafa kaldırdı. Oldukça moralsiz olan İstanbul temsilcisi en son Bursaspor Durmazlar’a sahasında mağlup olmuştu. Potanın Şimşekleri oldukça zor günlerden geçen Acıbadem Üniversitesi’ni elinden kaçırmak istemiyor. Eskişehir Basket Cuma günü galibiyete imza atarak Süper Lig kapısını aralamak istiyor.

Sakarya’ya ceza yağdı

Final-Four üçüncü maçında Sakarya BŞB-Nesine.com Eskişehir Basket karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle Sakarya BŞB’ye ceza yağdı. Kulüp 40 bin lira para  ve 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

Nesine.com Eskişehir Basket karşılaşmasında yaşanan saha ve tribün olayları nedeniyle Sakarya BŞB’nin cezası belli oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu Sakarya’ya cezayı kesti. Sakarya kulübüne 40 bin lira para cezası ve 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Sakarya’nın 31 Mayıs’ta evinde Acıbadem ile oynayacağı maçta seyircisi alınmayacak.

Hazırlıklar sürüyor

Nesine.com Eskişehir Basket 26 Mayıs Cuma günü saat 15.00’de oynayacağı Acıbadem Üniversitesi karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürüyor. Yenikent Spor Salonu’nda çalışan Potanın Şimşekleri kritik maçın taktik provasını gerçekleştirdi. Hücum organizasyonları üzerinde yoğunlaşan Siyah Kırmızılı ekibin oldukça hırslı olduğu gözlendi. Temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Murat’a ceza yok

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile oynanan Final-Four üçüncü maçında rakip takımın taraftarlarıyla polemik yaşayan Murat Göktaş, disiplin kuruluna sevk edilmişti. Deneyimli oyuncuya ceza çıkmadı. Federasyondan yapılan açıklama; “Sporcunun diskalifiye edilmeyip sevke konu hareketinin müsabaka hakemi tarafından yalnızca teknik faul ile cezalandırılmış olduğu da dikkate alınarak, ceza verilmesine yer olmadığına, oybirliği ile; karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim