Eskişehirspor Kulüp başkanı Sinan Özeçoğlu basın toplantısı yaparak, transfer yasağı, iç transferler ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Özeçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerin sorularını da yanıtladılar.  Özeçoğlu, " İki transfer dönemi yasağı oluştu. Transfer yasağını kaldırmayı planlıyorduk. 47 milyon TL yatırsak dahi 2 dönem transfer yasağına maruz kalmıştır Eskişehirspor, 9 puan silme cezası ile de karşı karşıyayız. Ceza almamak için çalışmalar sürüyor. 108 icra dosyası var. TFF'ye 30 milyon, FİFA'ya 2 milyon 700 bin TL ödeme bekliyor. Semihve Kaan Kaak'tan haber bekliyoruz.ş. Malatya ile anlaşan Kaan için Malatya ile görüştük. Etik olmadığını belirttik.  2017-2018 sezonu forma reklamı ETİ'den alınmış. Yönetim şuanki futbolculara alacakları karşılığında yarın itibari ile 10 milyon TL ödeme yapmış olacak. 

Eskişehirspor'un işleyişi konusunda transfer yasağının olduğunu biliyorduk, ancak bize tebliğ edilen cumartesi günü yazıda transfer yasağı değil cezası gelmiştir. FİFA'nın 27 Martta alınan kararla bu yapılandırma ile anlaşma yapılmış ama ödeme yapılmamış. Bu yüzden yasak gelmiştir. Transfer yasağını kaldırmak için çalışmıştık 32 milyon lira civarında yasağı olduğunu bildirilmişti kongrede. Bu 47 milyon lira imiş. Bunu yatırsak da ceza devam edecek. İki transfer dönemi yasak kesin. Çalışmalarımıza başladık, Sportif olarak Önder beyle çalıştık.

Önder Özen ile görüşmelerimizde 3 yıllık bir yapılanma süreci için düşündük. Yerli ve yabancı konusunda katkıları olacaktı. Para konusunda kesinlikle konuşmadık. Bizim bir Eskişehir sevdamız vardı. Bu sevdayı nelere getiririz diye düşündük.

Önder hocamızın menfaatleri konusunda olmayacağını karar verdik. 4-5 günü çalışan araştırma yapan bize ücret talep etmeyen Önder hocaya teşekkür ediyorum. İnşallah ileride yolumuz keşisirse çalışmak istiyoruz.

Elimizde kalan oyuncularımızla anlaşmak oldu. 2 tane oyuncumuz vardı Boffin ve Ahmet Kamil, kiralık oyuncularımız vardı.

Transferden dolayı kiralık oyuncular gelemiyor. Eskişehirspor başkanı olarak başta kaptan Erkan olarak oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Tüm oyuncularımız alınacak ücretlerinden indirim yaparak imzalamışlar. 14 oyuncumuza teşekkür ediyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşmelerimiz sürüyor. 9 Puan silme ile karşı karşıyayız, avukatlar çalışıyoruz. Kulübümüz en az zararla bitirmek çalışıyoruz.

İşimiz kolay değil, zorlukları biliyorduk, ama şimdi daha zorlu olduğunu görüyoruz. Bunun altından çıkabilecek kulüp. Bakanımız Nabi Avcı sürekli bizimle diyalog halinde, Kulüp başkanı olarak teşekkür ediyorum. Kulübün daha iyi yönetilmesi, ayaklarını basan bir finans ile çalışıyoruz. Bu zor durumun üstesinden geleceğiz.

Bundan sonra yönetim olarak çabayı göstereceğiz. Tek isteğim taraftarımızın camiamızın bu kulubü inanması özveriyi daha da fazla göstermesidir. Taraftarımızdan ve seyircimizden bekliyoruz.

Bu kulübün 108 icra dosyası var. FİFA, UEFA'da dosyalar var. Her gün bir dosya ile uğraşsak yıl bitiyor. Büyüklerimizin katkılarıyla bunu çözmemiz gerekiyor.

Yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Son 5-6 yılda 40-60 milyon sokağa atılmış.

Taraftarımızın en zor şartlarda maçlarda seyretmek için gösterdiği çabayı daha önceki yöneticiler bu çabayı gösterememişler.

Eskişehirspor’umuzun markasını değerini yükseltmek amacıyla çalışacağız. Türkiye'de üç büyüklerde sonra en büyük marka Eskişehirspor'dur. Taraftarlarımız endişe duymasınlar.

Ayda iki sefer toplantı yapıp Eskişehirspor'un durumlarını anlatacağız.

FİFA'da yapılan çalışmalarımız . Transfer yasağı ödenmeyen paralar, bu saatten sonra ödensen de çözüm olmaz. 12 kişi hepsi yabancı. Menejeri ile görüşülecek, futbolcuyla konuşulacak, yapılandırma olacak. Kolay değil.

Taraftarımızın stadyumu dolduracağına inanıyorum. Yaklaşık 15 yıl önce Barcelona'nın başına gelmiş, şimdi görüyorsunuz. Bizde düşüş yaşamışız. Düzgün yönetirseniz taraftar istediği yere gelir. Bu yapılanma ile Türkiye'de ayağa kalkacağız. Eskişehirspor en kısa sürede layık olduğu yerde olacaktır.

Biz fon yarattık. Geçen senden kalan oyuncularımız ücretlerini ödedik.Yaklaşık iyi bir rakam ödedik, önümüzdeki anlaşmalarını yaptık önümüzdeki ayda peşinatlarını ödeyeceğiz.

Eskişehirspor büyük marka. İsmine markasına yakışan bir hocayla çalışacağız.  

Birbirimizin işlerine karışmadan birlikte çalışacağız. Kongrede yönetimde olan bazı arkadaşlar görev dağılımında yer almadı.

    Aramızda ciddi bir dayanışma ve işbirliği var. Bu görevler şekil olarak. Biz ateşten gömleği giydik ve çalışıyoruz.

Biz hem basketbol hem de futbol takımı yönetiminde oluyoruz.

İç transferde oyuncularımızla konuştuk, anlaşma yaptık. Semih ile Kaan kaldı onlarla konuşacağız.

Bronu , Akamingo gelecek. Elazığ spora teşekkür ediyorum. Offe ile görüşme yapıyordu. Eskişehirspor’a 2 yıllık transfer cezayı öğrenince oyuncudan vazgeçti. Yeni Malatyaspor bizim sözleşmeli bir oyuncumuz ile anlaşması ne kadar etik olur? Biz bunu hiç bir zaman yapmayız.

Malatyaspor ile görüştük, Kaan ile görüştük. Kaan ile bir yere ile gerekirsek Malatya sporun anlayışla karşılacağını inanıyoruz.

Biz futbolcularımızı şunu söyledik: Siz topunu oynayacaksınız biz de sizin alacaklarını gününde ödeyeceğiz. Hasan Hüseyin büyük özveri gösterdi. Yapabileceği tüm fedekarlığı yaptı. Bu gemiyi terketmediler. Bu gemi su aldı, tamir edeceğiz.

Kadromuzda olup da şans bulamayan Dorukan gibi 3-4 oyuncuyu kazandıracağımıza inanıyoruz. Eskişehirspor futbolcu üreten bir takım olacaktır.

Videodan izeleye bilirsiniz

Editör: TE Bilişim