Neslihan Demir gibi çok sayıda Türk voleyboluna milli oyuncular kazandıran DSİ Bentspor’u çalıştıran Kazım Tokat, Anadolu Üniversitesi 1. Lig Bayan Voleybol Takımı antrenörü de oldu.

DSİ Bentspor görevine de devam edecek olan Tokat, Anadolu Üniversitesi voleybol takımı antrenörü olmaktan da mutlu olduğunu belirterek, “Takımın bugünlere başarılı bir şekilde getiren  ve emeği olanlara sonsuz teşekkürler. DSİ Bentspor’daki görevime de aynı şekilde devam edeceğim. Amacım, çalışacağım DSİ Bentspor, Anadolu üniversitesi kulüplerine ve Eskişehir voleyboluna hizmet etmektir” diye duygularını dile getirdi.

Kazım Tokat kimdir?

1976 yılında Işıkspor’da antrenörlük kariyerine başlayan Kazım Tokat, 1981 yılında DSİ Bentspor’a geçerek 1990 yılına kadar DSİ Bentspor Erkek Voleybol Takımı’nı çalıştırdı. 90’dan sonra bayan takımına geçen Kazım Tokat, 2000-2006 yılları arasında yıldız ve genç milli takımı çalıştırmanın gurunu yaşadı. Tokat ayrıca 1987-2000 yılları arasında voleybol hakemliği de yaptı.

DSİ Bentspor ile 1. Lig’de mücadele etmenin gururunu yaşayan Tokat, Melahat Ünügür Ortaokulu’nu 20 sene, Atatürk Ortaokulu’nu 20 sene, Gelişim Koleji’ni ise 3 sene çalıştırdı.

Tokat, Neslihan Demir başta olmak üzere çok sayıda sporcuyu Türk voleyboluna kazandırdı.

Editör: TE Bilişim