Eskişehir Basket’in yeni transferi Viacheslav Kravtsov pota altındaki eksikliği tamamlayacak. NBA ve Avrupa kariyeri olan 2.11 boyundaki oyuncu hem sayıları hem de bloklarıyla rakiplerin korkulu rüyası olacak.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Eskişehir Basket Rowland ve Baron’un ardından son olarak yabancı transferde Viacheslav Kravtsov’u kadrosuna kattı. Pota altındaki eksikliğini kapatan temsilcimiz Kravtsov’dan oldukça umutlu. 2.11 boyundaki Ukraynalı milli pivot oyuncusu hem sayı ortalamasıyla hem de yaptığı savunma ile pota altında oldukça etkili bir isim.

Kariyeri dikkat çekiyor

Geçtiğimiz sezon İspanyol ekibi Valencia’da forma giyen Kravtsov ligi 14 dakikada 7.8 sayı 3.8 ribaund ve 1.1 blok istatistikleriyle tamamladı. NBA'de de mücadele eden Kravtsov, Phoenix Suns ve Detroit Pistons formaları giydi. Avrupa kariyeri de olan pivot oyuncusu CSKA Moskow ve BC Donetsk’te Euroleague deneyimi yaşamış oyuncu. 29 yaşındaki Ukraynalı bu sezon Eskişehir Basket’in başarısı için ter dökecek.

Editör: TE Bilişim