12 Şubat 2022 tarihinde halkın katılımıyla Zamlar Geri Alınsın yürüyüşüne katılan CHP üyeleri hakkında soruşturma açıldığını aktaran CHP Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Necati Ulaş Kutlu, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne ifade için gittiklerini anlattı. 

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu ortada olduğunu belirten Kutlu, “Halkımız yapılan zamlara olan tepkisini ifade etmek için o gün bir araya gelmiştir. Zamlardan bu ülkede yaşayan herkes şikayetçidir. Sadece yürüyüş yapıp ve basın açıklaması yapmak isteyen Eskişehir halkına, Valiliğin talimatı ile ‘güvenlik’ gerekçesi nedeniyle emniyet güçleri engel olmuştur. Orada bulunan vatandaşlarımız herhangi bir taşkınlık yapmamış, demokratik hakları olan yürüyüş ve protesto haklarını kullanmak istemişlerdir. Ancak gelinen durum itibari ile Eskişehir genelinde yaklaşık 100 kişi hakkında soruşturma açılmıştır.” ifadelerini kullandı.  

Son zamanlarda temel ihtiyaç maddelerine yapılan fahiş zamların sadece ifadeye çağırılan muhalefet partisi üyelerini değil, siyasi görüş fark etmeksizin Türkiye’de yaşayan herkesi derinden etkilediğini dile getiren Kutlu, “Binalarımıza afişler astık kaldırdınız, sosyal medyadan soru sorduk ifadeye çağırdınız, zamları protesto ettik vatandaşlarımız hakkında soruşturmalar açtınız, ancak bütün bu engellemelerine rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz; onların sesi olmak için, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Demokratik toplum mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM