2022 yılının Eskişehir Sanat Ödülleri  Büyükşehir Taşbaşı Kültür Merkezi’nde törenle sahiplerine verildi. Bir yönetmelik ve Ödül Danışma Kurulu tarafından tesbit edilen sanatçılar büyük heyecan ve sevinç yaşadılar.

Açılış Konuşmasında Dernek Başkanı Şehabeddin Tosuner  “Sanat Ödülleri, sanata, sanatçıya önem veren ve sanat etkinliklerinin yoğun yaşandığı ülkelerin şehirlerinde o şehrin gönüllü sivil sanat kurumları olan sanat dernekleri tarafından düzenlenmektedir ve sanatın kurumlaşmasının bir parçasıdır.” diye konuştu ve “ Sanatta takdir görmenin karşılığı, şehirin teşekkür etmesidir.

20 yılda 450 civarında sanatçı, sanat kurumu bu ödüllerin sahibi oldu.”dedi.

Ödülleri:Sanata Emek Ödülü:  Osman Yaşar Tanaçan, Sanata Emek Ödülü:  Salih Akpınar, Özel Ödül: İl Halk Kütüphanesi, Resim Ödülü : Zeki Ünal, Resim Ödülü : Bülent Özgür Şahin, Heykel Ödülü : Salih Özmengil, Seramik Ödülü : Aziz Baha Örken  , Cam Sanatı Ödülü : Anadolu Ünv. GSF. Cam Bölümü, Fotoğraf Ödülü: Sadullah Aksu, Karikatür Ödülü: Mehmet Zeber, ŞiirÖdülü : Bülent Kenan Kocatürk, Öykü Ödülü : Engin Kükrer, Tiyatro Ödülü : Şehir Tiyatroları  “Ödemeyecek Ödemiyoruz” oyunu, Tiyatro Ödülü: Esen Poyraz, Müzik Ödülü: EBB Senfoni Orkestrası, Müzik Ödülü : Ali Erdoğdu, MüzeÖdülü  : Odunpazarı Belediyesi  Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, Etkinlik Ödülü : Tepebaşı Belediyesi Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu.

                

Editör: Mustafa YILDIRIM