Sempozyumda büyükten küçüğe herkesin bir etkinlikte yerini bulduğu 
7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu ile yine gönülleri fed ediyor.  
  
 Eskişehirlilerle konuştum. Heyecanla toprakla olan bağlarını anlattılar. Çocukken her birimiz toprakla mutlaka bir şeyler yapmak istemiştik. Kimimiz araba kimimiz at yapar kurumasını dört gözle beklerdik. sempozyum başlar başlamaz buradan ayrılamıyoruz. İzlemeye doyamuyoruz. 
Konu çok önemli bir toplumun ilgisini çekmek yerine ona yaşatmak ve diğer yılları iple çekmek. Bu şekilde oluyor. Ahmet Ataç Belediye başkanlığı süresince Halkın ne istediğini çok iyi biliyor. Bunun nedeni ise gece gündüz halkla beraber olması ve güçlü iletişim kurması. Çok emek veriyor Tepebaşına Diğer belediyelerimiz de çok çalışıyor. Eskişehir çok şanslı bir İl. Başarılı belediye başkanları sayesin de Eskişehir Eskişehir oldu. Yolunuz hep açık olsun.
 Tekrar dönelim 7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumuna
 Davet edilen konukları ve dünyaca ünlü başarılı sanatçılarıyla Eskişehir toprağının sanatla bütünleşmesi ve yeniden hayat bulması ne güzel bir buluş. 
Bu arada İbrahim Demirel’den bahsetmek istiyorum. Her yıl kentimizde gönüllü konuk. Yaptığı çalışmalar ise her yıl farklı yaratıcılık ve emek kokuyor. İbrahim Demirel ‘in kısa bir özgeçmişini paylaşsam sanırım diğer konukları anlatmış olurum.
 
 
1979’da Hollanda Hükümeti tarafından ilk fotoğraf albümü olan “Yaşam Kavgası” yayınlandı. 1981’de “Fotoğraf” ders kitabı basıldı. 1995’de 4 adet portfolyosu yayınlandı. 2004’de “İbrahim Demirel Fotoğrafları Üzerine Bir İnceleme” kitabı yayınlandı.1982’de Sanatyapım Plastik Sanatlar Atölye ve Galerisi’ni kurdu. Bugün Başkent’in seçkin sanat merkezlerinden biri olan bu atölye ciddi, tutarlı eğitim anlayışıyla sanat eğitimi vermektedir ve bu mekândaki birikimini bir okul, bir müze niteliği kazandırarak geliştirip gelecek kuşaklara aktarmak Demirel’in vazgeçilmez hedefidir.
 
Türkiye’nin sayılı koleksiyonerlerinden biri olan İbrahim Demirel, en az 3000 yağlıboya resimden oluşan önemli bir koleksiyonun yanı sıra toprakaltı ve etnofrafik parçalardan oluşan seçkin koleksiyonların sahibidir. Fotoğraf sanatçılığı, eğitimciliği, koleksiyonerliği, çeşitli resmi ve özel kuruluşlardaki danışmanlıkları ve yayınladığı kitaplarıyla kültür yaşamımıza yeni projeler kazandırmakla meşguldür hep.
 
Grafik ve fotoğraf çalışmalarıyla yurt içinde ve yurt dışında (Çin, Yugoslavya, İtalya) çok sayıda ödül alan İbrahim Demirel, 2008’de emekli olduğu Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün dışında da gösteriler, sergiler, konferanslar, radyo ve televizyon programları, çeşitli sanat yayınları ile eğitimciliğini sürdürmektedir.
 
2004 yılında fotoğraf çalışmalarıyla Truva Sanat ve Kültür Derneği’nce “Yılın Fotoğraf Sanatçısı Ödülü” verilen sanatçı, PTFD (Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği) üyesi, AFSAD ve Gezginler Kulübü’nün de onur üyesidir. 
Neden İbrahim Demirel ‘i aldım sayfama  1941 doğumlu olan İbrahim Demirel hala farklıklarla sanata katkısını sunuyor. Her yıl farklı bir tema uyguluyor.
.Kentimize Bugüne kadar gelen konuklara bir dahaki yıllar da  halkın değerlendirmesini alıp onların plaket vermesini sağlayalım Sevgili Başkanım bu sizden benim özel ricam.  Açılıştan beri katılımcılarla konuşuyorum inanın her biri gelen sanatçıları, başarılarını anlata anlata bitiremiyorlar. Dünyanın bir ucundan gelip kentimize kalıcı eserler bırakıyor diyorlar. 
Eskişehir’liler başarıyı takdir etmesini biliyorlar.