Hazırlayan: Ömer Yaramış

Arrival- Geliş 

Şu ana kadar pek çok örneği olan bir konu ele alınıyor bu filmde. Uzaylılar ile ilk temas. Ama bu filmde ele alınışı, hikaye akışı ve anlatılış biçimi diğer uzaylılar ile ilk temas filmlerinden çok farklı. Ana odak konuşma dili olacak şekilde ilerlerken bir yandan baş karakterimizin anılarına da göz atma şansımız oluyor. İki taraf da birbiri ile bağlantılı ve bu geçişler şaşırtıcı şekilde başarılı olmuş. Uzay ya da uzaylı temalı filmleri seviyor ama sakinlik de arıyorsanız bu film size göre. 

Annihilation- Yok Oluş

Bu film de uzaylılar hakkında ama bunu film çok açık şekilde söylemiyor. Hikayenin ilerleyişi bizi daha çok merak etmeye ve germeye yönelik. Bunu başarılı şekilde yapsa da arada akışı bozacak ve bizi hikayereden ayıracak bir kaç gereksiz sahne olduğunu da söylemem gerek. Tüm filmin akışını etkilemeyen bu birkaç hataya dayanırım diyorsanız gerilim, drama ve merak duygusunun bağımlılarına iyi vakit geçirmelerini sağlayacak Annihilation'u önerebilirim.

Ready Player One- Başlat

Uzaylı teması bizi sarmıyor diyorsanız bu bilim-kurgu filmi tam size göre. Film VR teknolojisinin en üst seviyelere ulaştığı yakın bir gelecekte geçiyor. Ekonomi global olarak çöküşe geçtikten sonra insanlar artık sanal dünyada neredeyse tüm günlerini geçirmekte, orada çalışıp orada sosyalleşmektedir.  Baş karakterimizin düşmanı olacak kişi ise bu VR teknolojilerinin devi olan bir şirket CEO'sudur. CEO'nun şirketinin zararına olacak şekilde iyi bir VR oyuncusu olan baş rolümüzün maceraları sizi bekliyor. 

Editör: Mustafa YILDIRIM