Sivilce diğer adıyla akne sağlık acısından tehdit eden bir unsur değildir. Ancak estetik görünüm açısından kişiyi son derece rahatsız eder.  Doğru ürünlerle düzenli bir cilt bakımı yapıldığında bu problemlerden kurtulmak mümkündür.  Nasıl mı? gelin birlikte göz atalım..

Öncelikle sivilce nedir? Nasıl önlenir? sorusunun cevabıyla başlayalım.

Sivilce, cildin fazla sebum (yağ) yağ salgılayan kanalların tıkanması sonucu ortaya çıkar ve kırmızı renkte, kabarık bir şekilde cilt yüzeyinde gözlemlenmektedir. Sivilce oluşumuna sebep olan tek bir faktör göstermek mümkün değildir. Çünkü birçok faktör ciltte sivilce oluşmasına neden olabilir. Bu faktörleri örnekleyecek olursak;

•         Cildin olması gerektiğinden daha fazla sebum (yağ) üretmesi,

•         Cildin yeteri kadar temizlenmemesi,

•         Ergenlik dönemi

•         Hormonel değişimler,

•         Sağlıksız beslenme,

•         Stres,

•         İlaç tedavileri

Peki ciltte sivilce oluşumu nasıl önlenir?

Öncelikle stresten uzak ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Tabi ki bununla da yetmez cildin düzenli olarak temizlenmesi ve nemlendirilmesi gerekir.

Acnecinamide Yüz Temizleme Jeli, karma ve yağlı ciltler için özel olarak geliştirilmiştir. Ciltteki siyah nokta ve sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Cildi derinlemesine temizleyerek daha canlı ve aydınlık bir görünüm kazandırır. Acnecinamide kullananlar tarafından sıklıkla tavsiye edilmektedir.

Doğru bilenen en büyük yanlışlardan biri yağlı ciltlerin neme ihtiyacı yokmuş algısıdır. Nem = Su demektir. Bu sebeple cilt tipi ne olursa olsun mutlaka nemlendirici uygulanması gerekir. Yağlı ciltlerin ince jel yapıda nemlendirici tercih etmeleri önerilmektedir. Acnecinamide jel krem, içeriğindeki aktif bileşenler sayesinde sebum (yağ) oranının dengelenmesine yardımcı olur. Siyah nokta ve sivilce oluşmasını önler. Yağsız jel yapısı cilde kolay emilim sağlanır.

Sizde Acnecinamide Sensitive Intensive krem, Acnecinamide gel cream, Acnecinamide öğrenci paketi, Acnecinamide sivilce kremi Acnecinamide nemlendirici ürünlerini Dermokozmetika’da bulabilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM