Uluslararası araştırmalar sonucunda elde edilen verilere göre dünyayı bekleyen tehlikeler arasında susuzluk ilk sıralarda yer alıyor. Öyle ki dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insan temiz suya erişemiyor. Bu rakam, dünya üzerindeki 10 insandan 1’inin temiz suya erişemediğini gösteriyor. Bu nedenle 2030 yılına kadar 700 milyon insanın su kıtlığı nedeniyle bulunduğu bölgelerden göç edeceği tahmin ediliyor.

Yukarıda bahsedilen oranların büyük bir çoğunluğunu Afrika kıtası oluşturuyor. Dünyadaki su kıtlığı oranının yüzde 50’si sadece Afrika kıtasındaki ülkelerden oluşuyor. Su kıtlığı doğal olarak tarım ve hayvancılığı da olumsuz etkiliyor. Bu durumun imkanlar dahilindeki çözümü ise Afrika’da su kuyusu açtırmak. Peki, Afrika’da su kuyusu nasıl açılır? Gelin, bu soruyu birlikte cevaplayalım.

Su kuyusu açabilmek için öncelikle yeraltı su kaynağının keşfedilmesi gerekiyor. Bu işlem, alanında uzman jeoloji mühendisleri tarafından gerçekleştiriliyor. Yeraltı su kaynağının bulunmasının ardından bölgeye sondaj uygulanıyor. Afrika kıtasındaki sondaj işlemi, Asya kıtasına kıyasla daha derine gerçekleştiriliyor. Bu derinlik, Asya’da yerin yüzeyinden yer altına 20-50 metre arasındayken Afrika’da 60-100 metreyi buluyor. Bunun nedeni ise Afrika’nın kurak bir ülke olmasından kaynaklanıyor.

Afrika’da Nasıl Su Kuyusu Açtırabilirim?

Afrika’da su kuyusu açtırmak isteyenler vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşları aracılığı ile bu isteklerini gerçekleştirebiliyor. Su kuyusu açtırma işlemi, kişilerin ilgili kuruma bağışta bulunmasının hemen ardından başlatılıyor.

22 yıllık tecrübesi ve bu güne kadar açtığı 10 binin üzerindeki su kuyusu ile Vuslat Derneği, su kuyusu açtırma konusunda hayırseverler tarafından tercih edilen kuruluşların başında geliyor. vuslat.org.tr sitesi üzerinden Afrika’da isminize özel su kuyusu açtırabilir, ihtiyaç sahiplerine umut olabilirsiniz.

Su Kuyusu Açtırma Ücreti Ne Kadar?

Su kuyusu açtırma ücreti, kuyu açılacak bölgeye ve Afrika’da su kuyusu açtırmak için bağış yapılacak kuruma göre farklılık göstermektedir. Afrika’da su kuyusu açtırmak, Asya’da su kuyusu açtırmaktan daha masraflıdır. Bunun nedeni arazi şartları, kuraklık ve sondajın Asya’ya kıyasla daha derine yapılmasından kaynaklıdır.  “Su Çözümleri” başlığı altında su kuyusu, çeşmeli su kuyusu, şadırvan ve şebekeli su kuyusu çalışmaları gerçekleştiren Vuslat Derneği’nin Afrika su kuyusu fiyatları şöyledir:

Afrika’da Bir Çeşme: 12.500 TL

Afrika Su Kuyusu: 75 bin TL

Afrika Çeşmeli Su Kuyusu: 75 bin TL

Asya’da su kuyusu açtırma fiyatları ise şöyledir:

Asya’da Bir Çeşme: 7.500 TL

Asya Su Kuyusu: 10 bin TL

Asya Şadırvan: 50 bin TL

vuslat.org.tr web sitesi üzerinden Vuslat Derneği’nin su kuyusu çalışmalarına detaylı olarak bakabilir, direkt site üzerinden bağışta bulunabilirsiniz. Bununla birlikte dernek merkezine giderek elden bağış yapabilir yahut 0212 659 28 80 numaralı çağrı merkezini arayarak da bağışta bulunabilirsiniz.

Su kuyusu açtıran bağışçılar, Vuslat Derneği tarafından bilgilendirilmekte ve kuyunun tamamlanmasının ardından açılış görüntüleri de kişilere iletilmektedir.

Vuslat İnsani Yardım Derneği İle Afrika’ya Hayat Verin

Vuslat Derneği, yukarıda belirtilen su kuyularına ek olarak şebekeli su kuyusu da inşa etmektedir. Bu kuyu, diğer kuyulardan farklı olarak temiz ve içilebilir suyu ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar ulaştırmaktadır. Şebekeli su kuyusunun ücreti de diğer kuyulardan farklılık göstermektedir. Fonlu bir proje olan şebekeli su kuyusunun toplam maliyeti 500 bin TL’dir. Bağışçılar fonlu bir proje olan bu kuyu için istedikleri miktarda bağış yapabilirler.

Büyükşehir SGK borçları için arsa devri yapacak Büyükşehir SGK borçları için arsa devri yapacak

Dernek, su kuyusu çalışmalarının yanında Afrika’da bir dizi faaliyet yürütmekte ve Afrika’ya hayat olmaktadır. Afrika’daki yetimhanelere, medreselere ve ilim talebeleri ile yetimlere destek olmaktadır. Bununla birlikte kurban, gıda, giyim, zekat, yemek, acil yardım gibi birçok insani yardım alanında faaliyet gerçekleştirmektedir.

Vuslat Derneği’nin Afrika’da gerçekleştirdiği çalışmaların tümü hakkında detaylı bilgi almak için vuslat.org.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.