6 partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni imzalamasına değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yarının Türkiye'si için çok önemli bir adım attıklarını kaydetti. Akşener, Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili de Putin'in haddini aştığını söyledi.ANKARA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

6 siyasi partinin bir araya gelmesi ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni imzalamasına değinen Akşener, devleti liyakatsizliğe ve beceriksizliğe mahkum eden partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ucubesinden kurtulmak için çok önemli bir adım attıklarını belirterek, "Mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için, yarının Türkiye'si için çok önemli bir adım attık" dedi.

Milletin her ay farklı bir fedakarlık yapmak zorunda olduğunu kaydeden Akşener, "Ampulleri söndürüp, karanlıkta kalmak durumunda. Türk milleti zor zamanlarda kemer sıkmayı iyi bilir ama bugün yaşadıklarımız bir kemer sıkma politikası değil adeta milletimizin ümüğünü sıkma politikasıdır" dedi.

6 siyasi parti olarak geçtiğimiz Pazartesi günü çok önemli bir adım attıklarını anlatan Akşener, "Ülkemizi sosyal hayattan ekonomiye, adaletten diplomasiye, doğadan demokrasiye her alanda yıpratan; milletimizi işsizlik, umutsuzluk ve hayat pahalılığı üçgenine hapseden; devletimizi de liyakatsizliğe ve beceriksizliğe mahkum eden partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ucubesinden kurtulmak için çok önemli bir adım attık. Mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için, yarının Türkiye'si için çok önemli bir adım attık. Ortak aklı ve istişare kültürünü çalıştırarak milletimizin ve memleketimizin ihtiyaçlarını düşünerek parlamenter sistem çalışmamızı tamamladık ve milletimizle paylaştık" diye konuştu.

ENFLASYON ELEŞTİRİSİ

Enflasyon rakamlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Bay kriz ve arkadaşları için her şey sayılardan ibarettir. 993 bin öğretmenimizin içinde atanamadığı için intihar eden kardeşlerimizle ilgilenmezler. Üniversite sayısını 207'ye çıkardık derler ama işsizlik sarmalında çile çeken kardeşlerimizle ilgilenmezler. Asgari ücrete yaptığı zamla övünürler ama enflasyon canavarının nasıl götürdüğüyle ilgilenmezler. Kaç köprü ve tünel yaptıklarını söylerler ama yapılan vurgunlarla asla ilgilenmezler. TÜİK'in açıkladığı yıllık gıda enflasyonu yüzde 55 olmuş. Zampiyonlar ligine çevirdikleri memleketimizde patlıcan yüzde 166, patates yüzde 123 artmış. Bundan bir yıl önce 100 lira ödediğimiz ürünlere bugün 156 lira ödüyoruz. Ziraat Bankası'nın verdiği 100 liralık kredinin 14 lirası tarıma gidiyor. İYİ Parti iktidarında Ziraat Bankası'nı yeniden çiftçinin dostu yapacağız" dedi. 

Türkiye'de can yakan bir başka konunun akaryakıt fiyatları olduğunu kaydeden Akşener, "Akaryakıtı ABD, Angola, Afganistan'dan, Suriye'den ve Arjantin'den daha pahalı kullanıyoruz. Benzin fiyatları yüzde 134, mazot yüzde 139 arttı. Mazot 17 lirayı geçmişken tarladaki 1 liralık domates, tezgahta nasıl 1 lira kalsın? Domatesin tarlada 1 lira, markette 20 lira olmasının sebebini sanayiciyi üretemez hale getiren maliyetlerin sebebi, dış güçler ve faiz lobisi de değil. Tüm bunların sebebi sensin. Sen ısrarla anlamak istemesen de biz hakikati konuşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili de açıklamalar yapan Meral Akşener, "Putin haddini aşmıştır. Vakit boş laf vakti değil, yaptırım vaktidir. Vakit çekimser kalma vakti değil, zalimin karşısında dik durma vaktidir. Rusya'nın bu durumu ortadayken Türkiye'nin güvende olduğunu kim iddia edebilir? Putin'in kafasındaki Rusya'nın eksik parçalarının Kars, Erzurum ve Ardahan olmadığını kim rahatlıkla söyleyebilir" dedi.

https://youtu.be/76wvKcDdHMo

Kaynak: igf