17 Mayıs-31 Mayıs Uluslar arası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele haftası nedeniyle HDP İl Yürütmesi Ali İsmail Korkmaz’ın heykelinin yanında basın açıklaması yaparak  “Geleceği, ‘fitraları’nda halk düşmanlığı olanların değil, halk sevgisi olanların kuracağı belirtildi.

HDP İl Yürütmesi adına açıklama yapan Cemal Kuyu, “Yedi kat yerin altında Roboski’de, Reyhanlı’da, Gezide, hapishanelerde, işkencelerde, cemevlerinde, okulda, sokakta ve  adı Beyaz ölüm olan ‘gözaltında kaybetmelerde’ ne çok öldük ne çok ölüyoruz” dedi.

Uluslar arası gözaltında kayıplara karşı mücadele haftasında da dünyadaki kayıp yakınlarının çığlıklarını duyduklarını vurgulayan Cemal Kuyu, “ Ali İsmail Korkmaz’ın ölmünden sorumlu olanlar, Soma’daki cinayetinde sorumluları olduğu da açık. Reyhanlıdaki patlama ile Roboski’deki cinayeti de Okmeydanı’nda vurulan Uğur Kurt’un katilleri ile Hasan Ocak’ın, Rıdvan Karakoçu kaybeden katiller hep aynı organizasyonun parçaları. Anneler, eşler, çocuklar yani kaybedilenlerin yakınları kayıplarının kemiklerini istiyor. Mezarları olsun, mezarlarına çiçek götürelim istiyorlar. Tarihlerini ve şehitlerini unutanların geleceği olmaz. Unutmak ihanettir. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Anaların öfkesi katilleri boğacak” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim