Çoğunlukla birbirine yakın standartlarda olan bu dolaplar ortak alan kullanımını oldukça kullanışlı ve pratik hale getirmektedir. Yapısal olarak soyunma dolaplarına benzeyen ancak özel işletmelerin ve kamu kurumlarının dosya saklama işini ise arşiv dolapları üstlenmektedir. Çelik sac malzeme ile üretim yapabilme teknolojisine ve yetkinliğine sahip firmalar tarafından bahse konu dolapların üretimi gerçekleştirilmektedir.

 Arşiv Dolapları Ve Kullanım Alanları

 Dosyaların sistemli şekilde tasniflenebilmesi ve uzun süreli olarak muhafaza edilebilmesi için ilgili kuruluşların bir arşivleme mekanizmasına ihtiyacı vardır. Bu mekanizmanın temel gereci ise arşiv dolaplarıdır. Arşiv dolabı müşterilerin ihtiyaçları baz alınarak kapaklı, raflı ve raylı sistemde üretilebilmektedir. Bu tarz dolaplar birçok kuruluşta kullanılabileceği gibi özellikle yoğun dosya birikimi olan ofis, hastane, okul ve kamu kurumu gibi yerlerde sıklıkla kullanılmaktadır.

 Soyunma Dolapları Ve Kullanım Alanları

 Soyunma dolabı genellikle toplu alan kullanımlarının olacağı spor tesisi, şantiye bölgesi, inşaat alanı, maden sahası gibi yerlerde kullanılmaktadır. Kişisel eşyaların hem düzenli olarak muhafaza edilmesi hem de kayıp çalıntı olaylarının önüne geçilmesi amacıyla asma kilitli, kendinden kilitli ya da elektronik kilit özelliği bulunan dolaplar tercih edilmektedir. Bu dolaplar alan kullanımını daha verimli hale getireceği için tercihten fazla bir zorunluluk haline gelmiştir. Bulundukları ortamın kullanım amacına ve dekoratif tercihe bağlı olarak gri veya diğer renklerde tasarlanabilirler.

 Arşiv Ve Soyunma Dolapları Fiyatları

 Teknolojinin gelişmesi ile arşiv ve soyunma dolapları çelik sac malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bunun sebebi olarak söz konusu malzemenin hafifliği, nispeten daha düşük maliyeti ve seri üretime uygun olması gibi hususlar gösterilebilir. Bahse konu dolapların fiyatları ürünün ebatlarına, iç hacmine, kalite düzeyine, ilave boya tercihine, sipariş miktarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Firmamız bu konuda müşteri bütçesini de göz önünde bulundurarak uygun fiyat tarifeleri oluşturmaktadır.

 Arşiv Ve Soyunma Dolapları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 Kullanım amacı yanında bu tarz dolaplar dekoratif ürün olarak da tercih edilmektedir. Bulunduğu ortamın ambiyansını oluşturması bakımından farklı tarz ve renkte modeller müşteri isteği doğrultusunda tasarlanabilmektedir. Tercih edilecek dolapların tarzı noktasında, kullanım alanın büyüklüğü ve yapısı da göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin eni dar olan bir arşiv odasında kapaklı arşiv dolapları yerine raylı arşiv dolaplarının tercih edilmesi daha uygun olabilir. Bu şekilde arşivleme için ayrılan alan daha verimli kullanılmış olacaktır.

 Arşivlerde tutulan dosyaların ömrünü etkileyen en önemli unsurlar nem ve tozdur. Bu durumda da raf aralığı, iç hacmi, zeminden yüksekliği dolapların da uzun süreli ve etkin şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Soyunma dolaplarında dolap altı rotil ayaklar zeminde oluşabilecek su ve toz gibi istenmeyen unsurlardan dolabı korumaktadır. Havalandırma panjuru da dolap içerisinde hava akımını sağlamaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM