CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, 2012 yılında Gündoğdu Mahallesi’nin afet riskli bölge ilan edilmiş olmasına yönelik eleştirilerde bulunan AKP İl Başkanı Gürhan Albayrak’a cevap verdi.

“Meclis kararı aranmaksızın afet riskli alan ilan ettiler”

Geçtiğimiz günlerde Vadişehir Mahallesi’nde tamamlanan TOKİ 2. Etap önünde basın mensuplarıyla bir araya gelen AKP İl Başkanı Gürhan Albayrak, Gündoğdu Mahallesi’nin 2012 yılında afet riskli alan ilan edilmesine yönelik o dönemin meclis üyesi olan şimdiki CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ı eleştirmişti. Eleştirilere yanıt veren Milletvekili İbrahim Arslan, “Konu Gündoğdu Mahallesi’nde bakanlar kurulu kararıyla ilan edilen afet riskli alan bölgesiyle ilgili. O dönemde ben Odunpazarı Belediye Meclis üyesiydim ve talep Odunpazarı Belediyesi’nden, 2012 yılında Sayın Burhan Sakallı’nın başkan olduğu dönemde konu meclis gündemine gelmiştir. Biz bir direnç gösterdik, ardından yönetmelikte bir değişiklik yapılarak meclis kararı aranmaksızın doğrudan bakanlar kurulu kararıyla Gündoğdu mahallesinin afet riskli alan ilan edilmesi gündeme gelmiştir. Ardından AKP iktidarında bakanlar kurulu kararıyla 2013 yılında yani bundan tam 11 yıl önce Gündoğdu mahallesinde yaklaşık 27 hektarlık alan, afet riskli alan ilan edilmiştir.” dedi.

“Bakanlar kurulu kararının iptal edilmesi lazım”

Okul kapısında güvenlik, içeride temizlik yok! Okul kapısında güvenlik, içeride temizlik yok!

Konuya dair söyleyecek çok sözü ve arşivinde yüzlerce belgesi olduğunu söyleyen Arslan, İl başkanına ‘hodri meydan’ diyerek, Gürhan Albayrak’a istediği bir kanalda ya da istediği basın mensuplarıyla konuyu tartışma çağrısında bulundu. Aradan 11 sene geçmesine rağmen hala yetkinin kimde olduğu tartışmalarını yapmanın Eskişehirlilere hiçbir yararı olmadığının altını çizen Arslan, bakanlar kurulu kararının kaldırılmasını istediğini ve beklediğini ifade etti. Arslan sözlerine şu şekilde devam etti; “Bir bölgenin afet riskli alan ilan edilebilmesinin yasaya göre 2 tane temel koşulu vardır. Ya zemininin çürük olması ya da üstündeki yapıların çürük olması. Bunun da bilimsel raporlar ile kanıtlanmış olması lazım. Her iki belge Gündoğdu Mahallesi’nde yoktur. O nedenle de diyorum ki bakanlar kurulu kararının iptal edilerek orada insanlarımızın özgürleştirilmesi, imar haklarının tanınması, belediye ile halkın bir yol yürümesidir. Aksi taktirde 11 yıldır yetki kendilerinde olduğu halde binlerce hemşerimizi mağdur ederek hala 22 yıllık iktidarlarında laf salatası yapmanın bu halka hiçbir katkısı yoktur.”