Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle şu açıklamayı yaptı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu,  Kurtuluş Savaşı’nın mimarı, bağımsızlık savaşında Dünya’da bir ilk olmuş, devrimleriyle ulusa kimlik kazandırmış büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. Yılında sevgi, saygı, minnet ve büyük bir özlemle anıyoruz.

O büyük bir askeri ve siyasi deha, bir öğretmen ve çok yönlü kişilik özellikleri olan devrimci Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.          

Fikir, ideal ve eseriyle bağımsızlığımızdan, tarihimize, dilimize, sanatımıza ve milli benliğimize kadar işleyen tüm Dünya’nın örnek aldığı devlet adamıdır Atatürk.

Aradan yaklaşık yüz yıl geçmesine rağmen devrimleri bizi aydınlatmaya devam etmektedir.

Ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarmaktır. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur.

İnanıyoruz ki, Türk Ulusu, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlıdır.

Cumhuriyet’in öğretmenleri, aynı kararlılıkla Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin düşmanlarına karşı yılmadan mücadele edeceklerdir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak O’nun “açtığı yolda, gösterdiği hedefe, hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz.”

Bu duygularla bir kez daha Büyük Önder, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı minnet ve özlemle anıyoruz”

Editör: Mustafa YILDIRIM