Prof. Dr. Günay’ın yönetim kurulunda yer aldığı AKPM Kadınlar Grubu (Women@pace) toplantısı öncesi Avrupalı Parlamenterlere baklava, lokum, Eskişehir Met Helvası ve simit çeşitleri ikram edildi.

ZENGİN KÜLTÜRÜMÜZÜ AVRUPADA TANITMAK MUTLULUK VERİCİ

Konu ile alakalı Prof. Dr. Günay ‘’Kültürümüz çok zengin bir kültür. AKPM toplantılarında yüzlerce farklı ülkeden meslektaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Buranın geleneksel Türk tatlarını dünyaya tanıtırken aynı zamanda ikram ve misafirperverlik kültürümüzü de ön plana çıkarmak için çok güzel bir yer olduğunu düşündük. Avrupalı parlamenterler özellikle baklava ve Eskişehir Met Helvasına çok ilgi gösterdiler. Çoğu bu tatları ilk defa deneyimlediler. Hem buradaki siyasi gerginliği bir nebze dağıtmış olmaktan hem de ülkemizin ve kültürümüzün tanıtımına katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Delegasyon Başkanımız verdiği destek için teşekkür ederim.’’ Şeklinde konuştu.

MET HELVASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN

Prof. Dr. Günay, coğrafi işaretli ürün olan Eskişehir Met Helvası’ na dikkat çekerken, ''Ürünlerimizi hem ülkemizde hem de dünyada tescillemeli, bu ürünlerimizin tüm dünyaya duyurulması konusunda çalışmalıyız. Bir ülke kültürüyle, değerleriyle bilinir, değer kazanır. Ülkemizde dünyaya tanıtılmayı bekleyen binlerce zenginlik var. Eskişehir Met Helvamız bunlardan biriydi. Ve bakın şimdi tescilli ve coğrafi işaretli Eskişehir Met Helvamızı bugün yüzlerce farklı ülkenin parlamenterleri tattı, öğrendi. Bu ürünlerimizin sayısını artırmalıyız.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM