Yüksek Lisans Tez’i olarak hazırladığı ve sonra kitap olarak yayınlanan “Türk Siyasetinde Meral Akşener’ adlı kitabın yazarı Vedat Erbaş,  Akşener’i 25 yıldır ayakta kalmayı başaran tek kadın siyasetçi olduğunu söyledi.

Turgut Özakman Salonu’nda söyleşi ve imza törenine katılan Vedat Erbaş 2014 yılında yazmaya başladığını ve kitabını Ocak ayında bitirdiğini vurgulayarak, “İnanın, bu kadar saldırılara ve iftiraya uğramış başka siyasetçi yok. Buna rağmen 25 yıldır ayakta kalan başka kadın yok. Kitabı yazarken çok sıkıntılar çektim. Kitap basılması için 12 yayınevi ile görüştüm, 11’i ret etti. Birisi basarım dedi.  Bir yayın evi basmak için uğraştı.  Bu kitap satılması konusunda bile baskılar oluştu. Düşünün Partinin Antalya mitinginde gençler kitap için stant açıyor, ama polisler stand yerine 4 kez değiştirmişler” dedi.

Yazar Vedat Erbaş, bu kitabın ilk imza günü ve söyleşisinin Eskişehir’de yapıldığını sözlerine ekledi.

Dünyada ve Türkiye'de kadınların siyasi haklarını elde edinceye kadar yaptıkları mücadelelerin kısaca anlatıldığı ve Meral Akşener'in ailesinin köklerinden başlayarak Akşener'in hayatının İyi Parti'nin kuruluşuna kadar geçen dönemini kapsayan Türk Siyasetsinde 'Meral Akşener' isimli bu eserin içinde 28 Şubat'ın yargılandığı Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yüzlerce sayfadan oluşan ifade tutanakları, TBMM Darbeleri  Araştırma Komisyonu belgeleri ve Meral Akşener'in kişisel tanıklarına başvurularak 28 Şubat döneminde yaşananlar, 15 Temmuz sonrası Akşener'e yönelik siyaset ve medya baskısı geniş çaplı incelenerek okuyucuya sunuldu.

Vedat Erbaş'ın yüksek lisan tezi olması nedeniyle bilimsel jüri tarafından onaylandığı için benzer biyografi çalışmalarında farklı bir yer tutmaktadır.

Söyleşi sonrası Erbaş, kitabını okurlarına imzaladı.

Editör: TE Bilişim