Eskişehir Barosu bünyesinde kurulan ve çalışmaları ile dikkatleri üzerine toplayan Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu'nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısına Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz, Genel Sekreter Av. İzzet Aslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Burcu Öztürk destek ziyaretinde bulundu. Ayrıca kurulduğu günden bu yana tüm sivil toplum örgütleri ile temas halinde olmaya çalışan Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu'nun olağan haftalık toplantısına Genç Hayat Vakfı'ndan iki temsilci de gözlemci olarak katıldı.

            Komisyon başkanı Av. Hüseyin Akçar'ın açılış konuşması ile başlayan toplantı, olağan gündem maddelerinin ve komisyon üyesi avukatların önerilerinin görüşülmesi ile devam etti. Toplantıda, Eskişehir Barosu'nda staj eğitimi gören stajyer avukatların eğitim müfredatına ayrımcılıkla mücadele konularını kapsayan hukuki meselelerin eklenmesi hususu öne çıktı. Komisyon başkan yardımcısı Av. Ahmet Alpaslan Çankaya tarafından açıklanan müfredat önerisine göre; stajyer avukatlara mevcut staj eğitimlerine ek olarak "Psikolojik ve Sosyolojik Açıdan Ayrımcılık ve Ön Yargı, Çocuklara Yönelik Ayrımcılık, Çocuk Hakları, İş Hukukunda Ayrımcılık Yasağı, Medeni Kanunun 40. Maddesi Uyarınca Cinsiyet Geçiş Davaları, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun Uygulamaları, Mülteciler ve Sığınmacılar Hukuku" konularında eğitimlerin verilmesi teklifi Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu'na sunulacak. Eğitim içeriğinin komisyonca tartışılması akabinde söz alan Av. Hüseyin Akçar bu eğitimlerin, ayrımcılık mağduru bireylere hukuki destek sağlayan avukatların hassas konulara daha etkin bir şekilde temas etmesini dolayısı ile de toplumda yaşanan ayrımcı vakaların azalmasını sağlayacağını belirtti.

            Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu'nun haftalık olağan toplantısına destek ziyaretinde bulunan Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz, komisyonun özverili ve etkin çalışmaları için komisyon üyelerine teşekkürlerini sundu. Hukukun üstünlüğüne ve avukatlık mesleğinin hak temelli mücadeleci ruhuna vurgu yapan Elagöz, Eskişehir Barosu çatısı altındaki tüm komisyonların hak temelli hukuk mücadelesine yönetim olarak destek olduklarını açıkladı.

Editör: TE Bilişim