İKAF’23 hazırlıkları kapsamında paydaş üniversite ve illerin koordinasyonunu artırmak ve fuarın daha verimli geçmesini sağlamak adına düzenlenen çalıştaya Vali Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Özcan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bahçekapılı, Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney ile birlikte diğer 20 paydaş üniversitenin Rektör Yardımcıları, Kariyer Merkezi Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İŞKUR İl Müdürleri katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Vali Ayyıldız; “Öncelikle çalıştay vesilesiyle aramızda bulunan tüm kıymetli katılımcılara saygılarımı sunuyor, şehir dışından gelen değerli misafirlerimize tarih boyunca güzel başlangıçların şehri olan; bütün yaratılmışın Yaradan’dan ötürü sevildiği bir gönül dünyasında ecdadın rüyasının hakikat olduğu Eskişehir’imize hoş geldiniz diyorum.” dedi.
Gençlerimizle yanyana olmanın, geleceğimize umutla bakmanın, gençlerimizin gelecek için kaygılarını ümide çevirmenin önemine değinen Vali Ayyıldız; “Bu kaygıları gelecek odaklı kariyer planlamalarında doğru bir şekilde anlayıp bir fırsat noktasına dönüştürmek için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan bu girişimi çok kıymetli buluyorum. Bu girişim kariyer yolculuğunun başındaki gençlerin önemli fırsatlar ile karşılaşmasına zemin hazırlamaktadır.
İşveren ile öğrenci arasındaki fiziki ve psikolojik mesafeyi ortadan kaldıran fuarlar ile gençlerin, işverenlerle birebir temas kurmasına fırsat sağlanırken; fuarlarda düzenlenecek iş ve staj mülakatları, örnek olay çalışmaları, bilgilendirme toplantıları ve atölye çalışmaları ile 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmamızda kilit rol oynayan gençlerin, eğitimden profesyonel hayata geçişlerini desteklemek ve onları fırsat eşitliği temelinde istihdam imkânları ile buluşturmak ülkemiz için son derece önemlidir.” diye konuştu.
Düzenlenen Kariyer Fuarlarının, işverenlerin ve özellikle ekonomimizin bel kemiği KOBİ'lerin nitelikli insan kaynağına erişmelerine aracılık ettiğini vurgulayan Vali Ayyıldız konuşmasının devamında şunları söyledi:
Gençler arasındaki bilinirliklerini artırarak ihtiyaç duydukları yeteneklere ulaşabilmelerini de kolaylaştırmaktadır. Bu açıdan Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları ile hem gençlerimize hem de işverenlerimize önemli destek sağlanmaktadır. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Kariyer Fuarı’na bir hazırlık olan bu çalıştayda alınacak kararlar bu yüzden çok önem arz etmektedir.
Gençlerimizi geleceğe hazırlarlarken sahip olduğumuz zengin tarihimizi de ihmal etmiyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin sadece akademik bakımdan değil, manevi açıdan da en mücehhez şekilde yetişmesi bizim önceliklerimiz arasındadır.
Güzel olanı, iyi olanı, kıymetli olanı mevcutla birleştirip çok daha üst bir noktaya çıkmayı kazanç sayan bir anlayışa sahibiz. Sahip olduğumuz kültür birikimimiz toplumsal kimliğimizi oluşturmaktadır. Şüphesiz medeniyetimiz geleceğe bu kimliğimiz üzerinde gençlerimizin ellerinde yükselecektir.
Şairin dediği gibi “kökü maziden olan âtî” olma düsturumuzla amacımız köklerini bilen, tanıyan, geçmişten ders çıkararak ülkemizi kalkındıracak, dünyada söz sahibi kılacak donanımlı, okuyan, araştıran, sorgulayan, ahlaklı ve erdemli gençlere sahip olmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle gerçekleştirilen İç Anadolu Kariyer Fuarının Hazırlık Çalıştayı’nın ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, bölgemizdeki 20 paydaş üniversite ile birlikte Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyona 50 binin üzerinde öğrencinin katılımı ön görülüyor. Bu nedenle İç Anadolu Kariyer Fuarı Hazırlık Çalıştayı gerek bölgesel gerek ulusal anlamda son derece önemli ve büyük bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda Fuarın daha verimli geçmesi adına düzenlenecek olan Hazırlık Çalıştayı’nda İKAF 23 tanıtımının yanı sıra İKAF 23 Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı, Paydaş Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı ile Çalıştay Öneri ve Kararları gibi başlıklarda çeşitli oturumlar düzenlenecek.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Fuara 400’e yakın firma, kurum ve kuruluşun stant açarak katılacağı ve 50 bin öğrencinin fuarı ziyaret edeceği öngörülüyor. Öte yandan Fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrencilerimiz ise iş ve staj imkânlarının yanı sıra düzenlenecek söyleşiler, eğitimler, atölye çalışmaları ve örnek olay incelemeleri ile sektör öğrenci buluşmalarından faydalanabilecekler. Fuara katılacak olan öğrencilerimizin ve mezunlarımızın öncelikle henüz üye olmamışlarsa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği 'Yetenek Kapısı'na yetenekkapisi.org linkinden üye olmaları gerekiyor. Öğrenciler fuarla ilgili bilgilere ikaf.anadolu.edu.tr adresinden ve ikafanadolu sosyal medya hesaplarından da erişilebiliyor.