Açıklamada; Diş Hekimleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Cenk Ataç, 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, Veteriner Hekimler Odası Mehmet Kızılinler katıldı. Platform adına konuşan Şenel, “Emek bizim, söz bizim, sağlık hepimizin” teması ile 29 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek olan Beyaz Miting’de tüm sağlık emek-meslek örgütleri olarak yer alacaklarını açıkladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara’yı; beyaza boyayıp, taleplerini dile getireceklerini belirten Şenel, bireysel veya kurumsal olarak tüm meslektaşlarını yanlarında olmaya çağırdığını sözlerine ekledi.
MAAŞLARIMIZ YÜKSEK ENFLASYON KARŞISINDA ERIYOR   
Uzun süredir sağlıkta yürüttükleri mücadeleye rağmen sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi taleplerinin göz ardı edildiğini söyleyen Şenel, özellikle maaş konusunda sorun yaşadıklarını belirtti. Kamuda çalışan ve emekli hekim, diş hekimi, eczacı, veteriner hekim maaşlarını yetersiz bulduklarını ifade eden Şenel, maaşlarının her geçen gün yüksek enflasyon karşısında erimeye devam ettiğinin altını çizdi. 
VETERINER HEKIMLER SAĞLIKTA ŞIDDET YASASININ DIŞINDA
Şenel, devlet memurları kanununa göre veteriner hekimlerin sağlık sınıfı olarak tanımlanmasına rağmen yönetmeliklerdeki eksiklikler sebebi ile sağlık sınıfına özgü haklardan yararlanamadıklarına da dikkat çekti. Sağlıkta şiddetin tüm sağlık çalışanlarının ortak derdi olduğunu vurgulayan Şenel, veteriner hekimlerin sağlıkta şiddet yasasının dışında kaldığını ifade etti. İstanbul’da muayenehanesinde bıçaklanarak öldürülen Diş Hekimi Şeyma Biran’ın ailesine ve diş hekimleri camiasına başsağlığı dileyen Şenel talepleri noktasında ise şunları söyledi: “Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve veteriner fakülteleri eğitimlerinde nitelik öncelikli olmalıdır, uzmanlık eğitimleri alanın uzmanları ve meslek örgütlerinin önerileri ile nitelikli, uluslararası standartlara uygun hale getirilmelidir. Çok sayıda fakülte açılması ve kontenjanların sürekli artırılmasından vazgeçilerek nicelik değil nitelik esas alınmalıdır.”
Şenel, pandemi döneminde başlayan sağlık hizmetlerindeki krizin günden güne derinleştiğini ve bugün de toplumun sağlığa erişimi noktasında ciddi sorunlar oluştuğunu ifade etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM