Yanlış yapılan bisiklet yollarının kazalara davetiye çıkarttığını; yanlış seçilen bisiklet park ünitelerinde çalınmalara davetiye çıkardığını belirten Bisikletliler Derneği Eskişehir Temsilcisi Hakan Özhan, bisikletlerin tekerlerinin hiçbir anahtar gerektirmeden, kolayca sökülebileceğini söyledi.

Tekerden kilitlemeli park ünitelerine kilitlenen bisikletlerin çalındığını vurgulayan Özhan, “Bisiklet yolları ve park üniteleri üzerine resmi gazetede yayınlanıp, yürürlüğe girmiş yönetmelik mevcut. Bu yönetmeliğe göre bisiklet park üniteleri gövdeden kilitlemeli olması gerekmektedir.

Yanlış yapılan, yaya veya araçlar tarafından işgal edilen bisiklet yolları, yanlış seçilen bisiklet park üniteleri, devam eden bisiklet yasakları Eskişehir'de bisikletli ulaşım kültürünü yok etmek üzeredir. Hava kirliliğini azaltmak ve daha sağlıklı bir yaşam için bisikletli ulaşımın özendirilmesi, bisiklet yollarının yaya ve araç trafiğinden bağımsız hale getirilmesi ve güvenli bisiklet park üniteleri gerekmektedir” dedi.

Özhan, bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması için düzenleyecekleri 7 Ocak Pazar Günü Etkinliklerini şöyle anlattı:

“Yer : Stad Sokak Bisiklet Yolu (Stadyum Tramvay Durağı)

12:30 Şehir Turu (Sağlığım İçin #BisikletleUlaşıyorum)

13:00 Şirintepe'ye Ulaşım

Yer: Şirintepe Sınır Parkı (Ağız ve Diş S. Karşısı)

14:30 Şirintepe Bölgesi (Trafik Ekipleri kontrolünde)

15:30 Şirintepe'den dönüş “

Editör: TE Bilişim