Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen “Kadınlara Yönelik Araba Bakım Kursu”  Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde başladı.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Makine İkmal ve Bakım Onarım Dairesi tarafından desteklenen “Kadınlara Yönelik Araba Bakım Kursu” Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış dersi ile başladı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmaları kapsamında kadınlardan gelen talep üzerine 5 yıldır devam eden ve kalıplaşmış meslek yargılarını kırmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan eğitim programında, kadınlara 4 hafta süreyle uygulamalı olarak arabanın basit tamir işlemleri, yağ ve su kontrolü, lastik ve silecek değiştirme gibi birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Kursun açılışında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, “Ülkemizin ilk ve tek kadınlara yönelik Araba Bakım Kursunu 5 yıldır sürdürmekteyiz. Eskişehirliler yolda lastiğini değiştiren, silecek suyunu değiştiren, yağını kontrol eden kadınları gördüğünde hem şaşırmayacak hem de onlara alışacak. Yardım istemeden bu işleri de yapabileceğimizi hem kendimize hem topluma gösterebileceğiz. Tüm katılımcılara başarılı bir kurs diliyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve çalışanlarına bu tür kurslar düzenledikleri için teşekkür eden kursiyerler, eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte araçlarının temel bakımlarını kendileri yapabileceklerini ifade ettiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM