Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP’li üyesi Utku Çakırözer, Eskişehirspor taraftarına Gaziantep’te getirilmek istenen yasağının kaldırılması için mücadele eden herkesi kutladı ve yasağın kalkması kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Çakırözer, “Eskişehir tek yürek olunca başaramayacağı hiç bir şey yok” dedi.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehirspor taraftarına Gaziantep’te getirilmek istenen tribün yasağının kaldırılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, yasak kararının düzeltilmesi için girişimde bulunan herkese teşekkür etti.
CHP’li Çakırözer, Gaziantepspor’un bu hafta kendi evinde Eskişehirspor ile oynayacağı önemli maça Es Es taraftarlarının alınmayacağı yönünde İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı karar üzerine harekete geçti. Kurulun kararında tribünde daha önceki maçlarda yaşanan ve kötü tezahürat olaylarını ve “güvenlik gerekçesini” gösterdiğini anımsatan Çakırözer, bu kararın tamamen keyfi, Eskişehirspor’un taraftarının desteğinden çekinerek alındığını belirtti ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.
BAKAN AVCI İLE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜ
Konuyu Meclis’te Genel Kurul çalışmaları sırasında haber alır almaz Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ile kapsamlı olarak görüşen Çakırözer, İçişleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarına da Eskişehir kamuoyunun rahatsızlığını ifade etti ve kararın düzeltilmesini istedi. Yasağın düzeltme kararının çıkmasının ardından Bakan Avcı ile bir kez daha görüşen Çakırözer teşekkürü iletti.  Avcı ile görüşmede; karşılıklı olarak duyulan memnuniyet ve Eskişehirspor’un başarısının taraftarın yüzünü güldüreceği dile getirildi.
TEK YÜREK OLDUK BAŞARDIK
Eskişehirspor taraftarının maça gidebilmesinin yolunu açan kararın yerinde ve son derece isabetli olduğunu belirten Çakırözer, yasağının kaldırılması için mücadele eden ve gündemde tutan cefakar taraftarları, belediye başkanlarını, kulüp başkan ve sporcuları, tüm siyasileri ve kentin tüm bileşenlerini ayrı ayrı kutladı. Çakırözer, “Eskişehir tek yürek olunca başaramayacağı hiç bir şey yok. Bunu bir kez daha gördük. Başta konunun sonuna kadar takipçisi olan cefakar ve vefakar taraftarımıza, sayın Bakan Nabi Avcı’ya, belediye başkanlarımıza, siyasilerimize, ilgilenen tüm bürokratlarımıza,  Eskişehir basınımıza, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Takımın hafta sonunda taraftarlarımızın yüzünü güldürmesini hepimiz bekliyoruz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim