Şişecam’ın Eskişehir’deki fabrikasında 1294 cam işçisi Çarşamba günü başlayacak greve hazırlandığını belirten Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya, greve destek vererek cam işçisinin yalnız olmadığını söyledi.
Kristal İş Sendikası’nın 5 yerde 5 bin 700 işçiyi kapsayan to5plu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü greve çıkma kararı aldığını hatırlatan Kaya, “Enflasyonun her geçen gün kötüye gittiği bir ortamda 3 yıllık sözleşme imzalamanın şimdiden sefalet ücretine teslim olmak olacağını söyleyen, insanca yaşayacak bir ücret ve sosyal haklar isteyen cam işçisinin talepleri işveren tarafından görmezden geliniyor. Oysa patronlar rekor kar oranları açıklıyor. Ancak sıra işçiye verilecek zamma gelinceyse uzlaşmaz bir tutum takınıyor” dedi.
“Çay bardağından milli güvenliğe tehdit(!) üreten hükümet 3 yıl önceki cam grevini yasaklamıştı. Aynı yasakçı tutumu geçtiğimiz yıllarda metal sektörü ve finans sektöründeki grevlerde de sürdürdü” diyen Kaya şunları söyledi:
“Ancak cam işçisi olabileceklerin farkında. Bir cam işçisi hazırlandıkları grev ile ilgili şöyle diyor. ‘Hayatımda edindiğim en önemli bilgi şu. Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene kimse yardım etmez.’ Cam işçisi kendi üzerine düşeni yapmaya hazırlanıyor. Ancak cam işçisini desteklemek ve onlarla dayanışma içerisinde olmak da tüm  işçi ve emekçilerin görevi. Cam işçisinin mücadelesinin sahiplenilmesi, tüm Eskişehir kamuoyuna mal olması ve dayanışmanın genişletilmesi için Emek Partisi olarak imkanlarımızı seferber edecek ve mücadelenin başarıya ulaşması için çalışacağız.”
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim