Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sadi Seda katılımından dolayı Özbayer’e teşekkür etti.

Önemli açıklamalarda bulunan Özbayer, “Eskişehir’in evlatları ve teknik ekibi olarak takımı layık olduğu yere getirmek için mücadele ediyoruz. Camianın bütünleşmesi ve gençlere destek verilmesi çok önemli bu bizlerin bu zorlu eşiği atlaması için yararlı olacak.

Bizden önceki ve sonraki 5 haftalık süreçte yukarı doğru bir ivme vardı, biz takımı bir yere kadar getirmiştik, son maç bizi istatistik olarak sıkıntıya soktu, basit hatalarla kaybettiğimiz bir maç oldu buradaki sorunları futbolculara anlattık, eksiklileri tamamlayacağız Ağrı da iyi bir takım, iyi de bir oyuncu grubu var.

Bizim de çok yetenekli ve çok daha iyisini yapabilecek bir oyuncu grubumuz var, hepsi çok genç 20’li yaşlarda bu oyuncu grubunun üzerine koyabileceğimize inanıyoruz, aldığımız skorlarla da bunu destekleyeceğiz. Takımın performasının önü açık, olumlu performansı güncelleyerek devam etmek zorundayız. Bulunduğu yeri hiç hak etmeyen bir takımız, köklü bir camiayız, oyuncular da destek gördükleri zaman taraftar ve camianın bütünleşmesi bizim için çok itici bir güç oluyor. Bu coşkulu taraftarla birlikte bu maçı da kazandıktan sonra önümüz açık diye düşünüyorum. Amasya maçını bir tarafa bıraktık inşallah gece maçı da olsa Pazar günü yeniden kazanarak, coşkuyu devam ettirmek istiyoruz.

Transfer tahtası kapalı olduğu için elimizdeki oyuncularla devam edeceğiz bunda bizim için sıkıntı yok, ikinci yarılar tüm dünya liglerinde daha sıkıntılı geçer, 2. önemde takımlar eksiklerini tamamlar, ama biz oyuncularımıza ve camiamıza inanıyoruz. Oyuncuların saha içinde dışında takibini yapıyoruz, kart sınırında 4 oyuncumuz var, bu bizim için bir problem kart görüyorsak bunun bir manası olmalı, bunlar oyuncularımıza ders oluyor. Ağrının bir 90 dakikasını izledik ciddi bir rakip 17 puanı var, fiziksel olarak güçlü koşan mücadele eden bir takım, biz de gençliğimizle heyecanımızla karşılık vereceğiz. 

Az hata yapanın kazanacağı bir maç olacak.

Amasya maçı sonrası ilk gün bir moral bozukluğu vardı, bu sonucu onlar da istemezdi ancak antrenmanlarda gerekli konuşmaları yaptık bunu atlattık artık, lig uzun bunlar başımıza gelecek.

Takımın ruh halinde genel olarak bir problem gözlemledik ve buradan başladık, aldığım dönüşler düzelmeler sonunda önce ruh hallerini düzeltmeye çalıştık sonrasında sahadaki ruh hallerini düzeltmeye çalıştık son Amasya maçı belki 4 gol yenmiş olsa da maçın genelinde çok hata yoktu bir iletişim eksiliği yaşadık. Kalecinin performansından memnundum, kalecilerimiz hem mental hem fiziksel hem ruhsal olarak çok iyi gidiyor bence, buraya gelmek çok zorduk bir ritim yakaladık ama şimdi burada kalabilmek çok önemli. Top seviyesi gelebilmek için bir süre bu noktada kalıp sonra yükseltmememiz gerekecek. Bu çocuklarla daha önce 3 yıl çalıştım takımı biliyorum önemli olan takımın aşağı düşmesini önlemek”

Editör: Mustafa YILDIRIM