ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; “Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıldönümünü kutluyoruz. 18 Mart Şehitleri Anma gününde, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere işgal kuvvetlerine karşı kanının son damlasına kadar direnerek destan yazan şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz.

Çanakkale Deniz Zaferi, büyük önder Atatürk’ün komutasında yürütülen dünyanın güç dengelerini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Türk milleti, savaş imkanları çok üstün olan güçlere karşı ortaya koyduğu mücadele ile her siperde ayrı bir destan yaratmıştır.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümünü kutlarken, dünya uluslarına “Çanakkale Geçilmez” dedirten ve tarihimize altın harflerle kazınan başarının eşsiz komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayan anlayışı ise kabul etmiyoruz.

Unutulmamalıdır ki, çok zorlu askeri zaferlerin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan ve bizlere çağdaş bir ufuk açan büyük önder Atatürk, Türk halkının gönlünde sonsuza dek yaşamaya devam edecektir.

Büyük bir gururla ifade ediyoruz ki, Çanakkale Deniz Zaferinde ortaya konulan eşsiz mücadele, halkımıza kurtuluş savaşı öncesinde güçlü bir umut kaynağı olmuştur.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde, başta büyük önder Atatürk olmak üzere vatanımız için yaşamını yitiren tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM