İnsanların da dijitalleşmesiyle birlikte 2000’li yıllardan itibaren radyolar online olarak dinlenme sayısı arttı. Radyo dinleme kültürüne sahip insanlar bu alışkanlıklarından vazgeçmek istemiyor ve takip ettiğin radyo yayıncıları düzenli olarak dinliyor.

Radyo dinlemek iş ile uğraşırken yapılabilecek en iyi aktivitedir. Trafikte, ofiste ve uzanırken radyo dinleyebilirsiniz. Kısacası ikinci bir eylem yaparken radyoyu dinleyerek eğlenebilir ve vakit geçirebilirsiniz. TV ve dijital platformların egemenliğini sürdüğünü bu dönemde radyo hala ağırlığını korumaktadır.

Güncel şarkıları keşfetmek için radyo inanılmaz bir yardımcıdır. Ülkemizde radyo en çok trafikte dinlenmektedir. Web sitelerinden radyo dinlemek en iyi alternatif gibi durmaktadır. Ancak sürekli reklam çıkan ve kullanımı zor olan web siteleri için bu durum bazen çileye dönebilir. Kolay arayüz ve basit bir şekilde radyo dinlemek için Radyo Gemisi’ni kullanabilirsiniz. Hem bilgisayar, hem de cep telefonunuzdan kolayca dinleyebilirsiniz.

Radyo Dinleme Kültürü Unutuldu mu?

Eski yıllardaki gibi geniş kitleler tarafından dinlenmemesine rağmen hala radyo dinlenmeye devam etmektedir. Elinizde hazır dinleme listesi yoksa ve dijital müzik ortamlarının sürekli aynı şarkıları dayatmasından sıkıldıysanız radyo sizin için en güzel seçenektir. Bazı insanlar daha önce dinlemediği şarkıları duymaktan hoşlanırlar bu yüzden radyoyu tercih ederler.

Son zamanlarda en çok dinlenen radyo programları arasında olan rabarba, gezeve ve matrax gibi radyo programları sayesinde kemik radyo dinleyicileri sayısı azalmamaktadır. Özellikle Zeki Kayahan Coşkun’un sunmuş olduğu Matrax adlı program sayesinde gece geç saatlerde yapılmasına rağmen Kafa Radyo dinleyen sayısı oldukça fazladır.

TV mi? Radyo mu?

Bu sorunun cevabı aslında sizin ne dinlemek veya izlemek istediğinize kalmıştır. Radyo en çok bir iş ile meşgul olurken tercih edilir. TV ise dizi, haber veya film izlemek isteyenler için kanepede uzanıp dinlenirken yapılacak bir aktivitedir. Eğer siz televizyon izlemeyi seviyorsanız tv yayın akışı sayesinde TV’de neler var görebilirsiniz.

Canlı radyoların dinleyicisinin azalmasının sebebi artan maliyetler karşısında reklam gelirlerinin az olmasından kaynaklanmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM