Ceviz fidanı alırken dikkat edilmesi gereken birçok özellik vardır. Bunlardan en önemlileri hiç şüphesiz kalitesi ve fiyatıdır. 

Ceviz Fidanı Kalitesi

Ceviz fidanının kaliteli olduğunu birçok özelliğine bakarak anlayabiliriz. Bunlar:

  • Meyvesinin rengi beyaz olan ceviz ağaçlarının fidanları yetiştirilmek istenir. Ceviz fidanı fiyatları bu doğrultu da fazla olsa da ilerleyen zamanlar için bu yatırıma değer. Çünkü pazarda ticari olarak payı çok yüksek ürün ve verim elde edilir.
  • Yumuşak kabukları olan meyveler verecek fidanlar tercih edilir. Yemişi ve kabuğu birbirinden ne kadar çabuk ayrılıyor ise ürün o kadar kaliteli sayılır.

Bu kaliteyi yakalayabilmeniz için bahçenize en uygun fidanı Agrolidya sitesinden araştırarak bulanırsınız.  Ceviz fidanı fiyatları ceviz fidanının hastalıklara karşı ve zararlı haşerelere karşı dirençli olmasına göre de değişiklik gösterir. Yani bir ürün ne kadar dayanıklı, verimi bol, yemişi ve kabuğu güzel ise fidan fiyatı o kadar pahalı olur.

Ceviz Fidanı Nasıl Topraklara Ekilmelidir?

Fidan çeşidinin ekilecek bölge topraklarına uygun olması gerekir. Her yıl aynı miktara yakın ürün verdiği kanıtlanmış bir fidan çeşidi seçilmelidir. Edeceğiniz toprakla uyum içinde olup geç çiçeklenmelidir. Bu tür ceviz fidanı fiyatları biraz daha pahalı olsa da yıllar sonra o kadar emek ve maliyetten sonra ağaçlarınızdan yeterli verimi alamamaktan iyidir. Bu tam bir hayal kırıklığı ve ekonomik zarar olur. Bu sebeple en kaliteli ve verimli ürün hangisi ise keşfedebilmeniz adına Agrolidya sitesi  hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.Formun Üstü

Kaynak: https://agrolidya.com/ceviz-fidanlari

Formun Altı

Editör: Mustafa YILDIRIM