Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde ESÇEVDER tarafından “2030 İklim Nötr Kentler” Semineri düzenlendi. Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde; EUROSOLAR (Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği) Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar “Avrupa Yeşil Mutabakatı 2030’da İklim Nötr Kentler için Yenilenebilir Enerji ve Yeşil Hidrojen” konusunu işledi. Uyar, “Kentlerimizin yeşil mutabakata uyum sağlaması için şimdiden çalışmalara başlaması ve işi sıkı tutması gerekmektedir. Burada kenti yönetenlere ve bütün Sivil Toplum Örgütlerine büyük görevler düşmektedir. Bunları ne kadar iyi anlayabilirsek, karbon ayak izini azaltarak uyumda da o kadar başarılı olabiliriz” diye konuştu.

Prof. Dr. Erdoğan Atmış ise; “Ormansızlaşma ve Orman Bozulması”   konusunu işlediği konuşmasında;  ormansızlaşmanın önünün açıldığını ve her geçen gün orman alanlarının azaldığını verilere dayanarak açıkladı. Ormanın kendi kendini yenilediğini ve fidan dikim oranının çok az olduğunu sözlerine ekleyen Atmış, bu konuda gerekli önlemlerin acilen alınması çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. 

Çevre haftası kutlamaları çerçevesinde; 10 Haziran Cuma günü Sivrihisar Açık Hava Müzesi ile Eskişehir’in ilk ve tek sulak alanı olan Balık Damı’na teknik bir inceleme gezisi  düzenleyeceklerinin bilgisini paylaşan  Atmış, 11 Haziran Cumartesi günü  ise daha önce dernek üyesi ve çevre dostlarına dağıtılan  kır çiçeği tohumlarını Kızılinler’deki ESÇEVDER Ormanı’nda toprakla buluşturacaklarını söyleyerek, tohumları toprakla buluşturmak isteyen çevre dostlarını davet etkinliğe davet etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM