Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik gerçekleştirilen atık yönetimi ve çevre konulu eğitimler devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl öğrencilere yönelik gerçekleştirilen çevre bilincini geliştirme, atıksız yaşam ve çevre okuryazarlığını artırmaya yönelik eğitimler, okul yönetimleri ile belirlenen program çerçevesinde devam ediyor.

2022 yılı Şubat ve Mart ayında okullardan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilen eğitimler, Gelişim Okulları ortaokul ve lise öğrencileriyle “Çevre ve Sıfır Atık” temalı eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde nüfus artışının olumsuzlukları, atık probleminin giderek büyümesi, geri dönüşümün önemi ve bilinçsiz tüketim hakkında sunum yapıldı. Anadolu ve Fen Lisesi öğretmenlerine atık yönetimi ve okullarda uygulamaya geçilen sıfır atık sisteminin işleyişi hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu konuda öğretmenlere okullarda eğitim ve farkındalık çalışmalarının artırılması, sıfır atık temalı oyunlar oynatılması ve sergiler açılması, uygulamada verimi artırmak için okulda bilgilendirici materyallere yer verilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Aynı zamanda okulda çalışan ve atıklardan sorumlu personele de bilgi verildi. Kantinler ve yemekhaneler, okulda oluşan atıkların büyük bir kısmını oluşturduğu için, öğle yemeğinde atık azaltılmasını teşvik etmek adına çocuklara özgü yemek ve porsiyon düzenlemelerinin yapılması hakkında da bilgiler verildi. Belediye yetkilileri Ocak 2022 itibariyle okullarda çevre ve sıfır atık eğitimleriyle 860 katılımcıya ulaşıldığını bildirdi.

Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarından yararlanmak isteyen okullar, 0 (222) 211 40 00 / 3085-3087-3324 numaralı telefondan yetkililere ulaşarak randevu alabiliyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM